Slovenija
2561 ogledov

Z "zlizanimi" gumami mirno po slovenskih cestah

Obrabljene pnevmatike tovornega vozila PU Maribor
Eden od voznikov podjetja iz okolice Maribora se je mirno podal na pot z vidno obrabljenimi pnevmatikami na tovornem vozilu, pri tem pa so ga zasačili policisti PU Maribor in ga izločili iz prometa.

"Povsem brez profila so bile pnevmatike na tovornem vozilu tujega državljana (glej sliko zgoraj), sicer voznika podjetja iz okolice Maribora," so sporočili iz PU Maribor. 

Policisti z omenjenega območja so pri podobnem prekršku ujeli še enega voznika tovornega vozila. "Vidno poškodovane so bile pnevmatike na drugem tovornem vozilu, ki ga je vozil slovenski državljan," so sporočili iz PU Maribor. A to sploh še ni vse! 

To še zdaleč ni edini prekršek, ki si ga je privoščil omenjeni (drugi) voznik. Očitno so gume bile poškodovane z razlogom, saj so policisti ugotovili, da je voznik na svojem tovornem vozilu za dobrih 8.000 kilogramov presegel največjo dovoljeno maso, predpisano za to skupino vozil. "Voznikoma sta bili na kraju izrečeni globi za ugotovljene prekrške. Zoper obe pravni osebi so policisti uvedli prekrškovni postopek," so še sporočili iz PU Maribor. 

Obrabljene pnevmatike tovornega vozila | Avtor: PU Maribor PU Maribor

Ob tem voznike še enkrat opozarjajo, da na cestah še vedno vladajo "zimske razmere", ki s seboj prinašajo dež, meglo, sneg in poledico. "Dodatna previdnost in večja pozornost sta v zimskih razmerah nujni, a za varno vožnjo še vedno premalo, saj mora biti vozilo tudi tehnično brezhibno in ustrezno opremljeno. Ustrezna zimska oprema je tako temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu," so zaključili in voznike opozorili, da bodo mariborski policisti tudi v prihodnje nadzirali ustrezno opremljenost vozil.

Komentarjev 5
 • Burja 15:53 01.februar 2023.

  Klasika! Potem pa je dars kriv, ker ceste niso splužene.

 • Avatar Leon
  Leon 15:13 01.februar 2023.

  Kakšen je nadzor tovornih vozil na cestah ? Dvakrat letno akcija in amen ! Ko pade prvi sneg lovijo prekrškarje ,ki zdrsnejo s ceste zaradi slabih gum ali nezadostne opreme . Takšni sploh na cesto ne smejo .

 • Toma 14:13 01.februar 2023.

  Ker so kazni premile! Šele ko bo najmanj 10.000 kazni za povzročen zastoj na snegu se bo kaj spremenilo!