Slovenija
5145 ogledov

Za avtošole bodo določili najnižjo dovoljeno ceno

Avtošola Dejan Mijović
Koliko dolgo bodo potekala usklajevanje glede določitve najnižje učne ure usposabljanja na ministrstvu za infrastrukturo ne morejo napovedati.

"Predlog za določitev najnižje cene učne ure usposabljanja v šolah vožnje je v fazi usklajevanja med Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) in Javno agencijo RS za varstvo konkurence (AVK)," so nam pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo, ki ga vodi Alenka Bratušek. 

Spomnimo, zakon o voznikih je predvidel, da minister, pristojen za promet, "določi najnižjo ceno učne ure usposabljanja kandidatov za voznike".

V začetku novembra so imeli na ministrstvu sestanek, na katerem so sklenili, da "AVP v sodelovanju z GZS in AVK pripravi osnutek utemeljitve splošnega interesa, ki bo utemeljeval omejevanje konkurence – v smislu določanja kriterijev za določanje najnižje cene učne ure usposabljanja kandidatov za voznike motornih vozil ter ga posreduje Ministrstvu za infrastrukturo." 

Šola vožnje Šole vožnje Slovenija Bodo računali, kot da vsi vozijo passate?

AVP je osnutek utemeljitve splošnega interesa še pripravila (rok je bil do konca novembra) in ga posredovala na ministrstvo, zdaj pa ga je treba uskladiti še z GZS in AVK, so nam pojasnili na ministrstvu. Kako dolgo bo to trajalo, pa niso mogli napovedati. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • dragec 09:07 17.december 2018.

    delo AVP - zbiralnica kadra

  • Spark 14:59 16.december 2018.

    [ Za avtošole bodo določili najnižjo dovoljeno ceno ] V prid varnosti na cesti bi pričakoval, da jih najmanj polovico ukinejo, zaradi štalske produkcije nesposobnih voznikov.

  • srecnii 12:18 16.december 2018.

    15 let nazaj sem v paketu plačal za eno uro cca 10 evrov. Ravno takrat je od punce fant zaslužil 450 evrov neto....torej danes bi moral imet plače 1100 pa jo ima 800 neto.