Slovenija
2746 ogledov

Za izdelavo digitalnega covidnega potrdila bodo plačali kar milijon evrov

Digitalno covid potrdilo Profimedia
Ker so edini ustrezno usposobljeni in poznajo sistem, ki je predmet nadgradnje, lahko edini izvedejo javno naročilo v predvidenem roku, trdijo na NIJZ.

Po poročanju Financ se bo v Sloveniji digitalno zeleno potrdilo s QR kodo izdajalo v okviru sistema eZdravje, uporabnikom pa bo dostopno prek portala zVem, s katerim upravlja NIJZ.

Partner NIJZ za vzdrževanje zVem je podjetje Ixtlan Team, ki so mu naročili tudi vzpostavitev informacijske podpore in aplikacije za naročanje na cepljenje proti covidu, konec maja pa so dobili še naročilo za digitalno potrdilo.

Podjetje Ixtlan Team je bilo edino povabljeno k oddaji ponudbe. Kot so pojasnili na NIJZ, so namreč edini ustrezno usposobljeni in poznajo sistem, ki je predmet nadgradnje, zato lahko edini izvedejo javno naročilo v predvidenem roku.

Tako sta NIJZ in Ixtlan Team 9. junija podpisala pogodbo o izdelavi digitalnega zelenega potrdila v vrednosti 1.038.220 evrov z DDV.

Pogodba predvideva izdelavo programske rešitve v petih modulih, vključno z mobilno aplikacijo DZP za uporabnike (zgolj ta modul bo stal 115 tisoč evrov z DDV), vzdrževanjem za 12 mesecev (78 tisoč evrov) in nadgradnjami v obliki 3.500 delovnih ur (190 tisoč evrov).

Evropsko digitalno covid potrdilo bodo sicer priznavale vse države članice, v veljavo pa prihaja 1. julija 2021. 15 držav članic ga je že uvedlo. 

O tem, kaj bo prineslo potrdilo, si lahko preberete v članku Evropsko digitalno potrdilo ne bo uporabno le za poletni dopust.
 

 

Komentarjev 12
  • rd2dmk2 00:06 24.junij 2021.

    malo matematike, 190k€ za 3500 ur dela to je 54€/uro. malenkost za enga k dela v povrečni trgovini v SLO. ker ko to zmnožiš z 172 ur/mesec, kolikor je norma za plačo pa pride to okol 9300€.. ni čudno da ...prikaži večo da vse mamice tišijo svoje otročiče na oddelek programerjev. kdo bo pa še vihtel srp ali pa kladivo. samo čudno pa je da se najbolj išče švašarje , šlosarje in še kakega takega mojstra,

  • Kmodri 22:09 23.junij 2021.

    Vojni dobičkarji.,.

  • Albatroz 22:00 23.junij 2021.

    Prav zanimivo da vedno ponikne iztekanje denarja, nakoncu pa KPK lovi sebe za rep