Slovenija
39 ogledov

Za Moneto naročnina

Moneta Saša Despot
Telekom. Naročnina predvidoma od 1. aprila. Cene še ne razkrivajo

Telekom je naročnike obvestil, da bodo 1. aprila začeli zaračunavati naročnino za storitev Moneta. Koliko bo znašala, ne želijo razkriti, mora pa biti cenik objavljen najmanj dva meseca pred uveljavitvijo sprememb, torej najpozneje 1. februarja. Kdor se z naročnino ne strinja, lahko storitev do konca marca odjavi, a le pisno v Telekomovih centrih. Na vprašanji, zakaj ne bi omogočili odjave z SMS-sporočilom in zakaj je storitev sploh treba odjaviti, če se nanjo naročniki nikoli niso izrecno prijavili, v Telekomu odgovarjajo, da je pisna odjava nujna, ker gre za plačilni instrument, enakovreden bančni kartici, ter da so naročniki uporabo pisno uredili ob podpisu pogodbe.

Kdor ne rabi, ne bo plačal 

"Uporabnikom, ki storitve ne uporabljajo oziroma je ob morebitni uvedbi članarine ne bodo uporabljali, seveda članarine za Moneto ne bomo zaračunali," so sicer obljubili v Telekomu.

Največ vozovnic LPP

Na Simobilu so povedali, da sta lastnika Monete Telekom in NKBM, zato bodo morali slediti spremembam pogojev uporabe. Z Moneto sicer vsak mesec plačuje več deset tisoč njihovih naročnikov. "V največji meri plačujejo vozovnice LPP, sledi plačilo storitev na bencinskih črpalkah Petrol. Zneski se razlikujejo glede na storitev – od 1,20 evra za vozovnico LPP do zneska za poln rezervoar bencina," je pojasnil Miran Razoršek iz Simobila.

Komentarjev 4
  • Matej Razgoršek 20:33 08.februar 2014.

    Mobitel so združli z Telekomom, ker je bil telekom sam po sebi ničvreden na mednarodnih trgih za prodajo. Gre se predvsem za lobije mobilne industrije, striktno iz nemčije, ki hočejo imeti vse pod nadzorom, in zato se je vse skupaj ...prikaži več združilo v eno firmo, da ima Telekom "na moči", zaradi Mobitela, in potemtakem lažje prodaje ;) malo še počakat, bo Telekom hitro pod Nemškim lastnikom ;)

  • Dixon 14:21 14.januar 2014.

    Tale naročnina za Moneta je ena velika neumnost. tisti, ki si je tole spomnil, ne ve kje živi. Že tako je malo uporabnikov imelo tole moneto, s tole naročnino pa jih bo še manj. res me zanima kdo jo bo ...prikaži več še uporabljal. Potem pa še to da na Telekomu sploh ne vedo kok bo tale naročnina. Se mi zdi da malce zavajajo in prenašajo naokoli uporabnike. Nič drugega. Kot SImobil.

  • lukaz 13:04 12.januar 2014.

    Mislim, da imaš prav.V Sloveniji je že praksa, da se dobro podjetje na hitro ''uniči'' ( Merkator, CPL,...) in proda za majhne denarje kakemu prijatelju ministra ali pa kakega sekretarja!Zakaj pa mislite, da bo država zdaj začela urejati ...prikaži več energetiko?! Ker je tam še denar, ki si ga lahko razdelijo in prodajo okostje!