Slovenija
55 ogledov

Za ovadbo so vedeli, a so jo vseeno podprli

Vrtec Zelena jama Žurnal24 main
Pozitivno mnenje. V primeru ravnateljice so izhajali iz načela domneve nedolžnosti, pravijo na MOL.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Mestne občine Ljubljana (MOL) s podžupanom Alešem Čerinom na čelu je maja predlagala pozitivno mnenje k vnovičnemu imenovanju Lučke Babuder za ravnateljico vrtca Zelena jama, čeprav je vedela, da je MOL zoper njo aprila podala kazensko ovadbo na okrožno tožilstvo, pravi Marija Fabčič, načelnica oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL.

Mestni svet je nato predlog Čerinove komisije tudi potrdil, čeprav je Babuderjeva z računovodkinjo Leono Trifunović vrtec domnevno oškodovala za 300 tisoč evrov.

"Pri pripravi mnenja lokalne skupnosti o kandidaturi Babuderjeve za ravnateljico smo morali izhajati iz načela domneve nedolžnosti," poudarja Fabčičeva in dodaja, da je vloga MOL kot ustanoviteljice "le v tem, da skladno z zakonom poda mnenje (ne soglasje) k imenovanju ravnatelja".

Babuderjeva se je morala zagovarjati tudi pri županu Zoranu Jankoviću, ki mu med drugim ni znala pojasniti, zakaj ima podjetje Mirje vse prihodke iz vrtca Zelena jama.

Komentarjev 1
  • pilotko 23:59 27.september 2011.

    Ko sem prebral vpletena imena in zagovore pri lokalnem šerifu Ljubljane Janukoviću mi je povsem jasno zakaj mafija še naprej kasira v zakulisju družbeni denar in se dela budale.