Slovenija
8076 ogledov

Za papirnati račun boste po novem letu morali plačati 70 centov

slovenija 24.10.09 upravna stavba Petrol na dunajski ulici 50 v Ljubljani; foto: Saša Despot
Elektronski računi bodo še naprej brezplačni.

Družba Petrol bo s 1. januarjem 2020 pričela z zaračunavanjem izdaje fizičnih računov. "Vsak fizični račun bo tako bremenil strošek izdaje v vrednosti 0,57 evra, kar skupaj z DDV-jem znaša 0,70 evra, medtem ko bodo elektronski računi še naprej brezplačni," razlagajo pri Petrolu. 

Petrol Slovenija Upravo Petrola odnesle "več stomiljonske napake"

Poudarjajo, da se zavedajo, kako pomembno je skrbno ravnanje z okoljem, zato so se odločili za plačevanje položnic. "Ravno zato, kot ena izmed osrednjih energetskih družb v regiji, skrbimo za prehod v nizkoogljično družbo, kjer z viri ravnamo odgovorno," pravijo pri Petrolu. "Tako nenehno znižujemo emisije škodljivih snovi v naših gorivih Q Max, recikliramo vodo v sistemu avtomatskih avtopralnic, z uvedbo PET embalaže v izdelkih lastnih blagovnih znamk pa smo uporabo plastike zmanjšali za več kot 30 ton letno."

Novost velja za dobavo plina in elektrike

Že pred časom so uvedli možnost brezpapirnega poslovanja in vsem uporabnikom omogočili prejem računov tudi v elektronski obliki.
"Da bi še dodatno spodbudili uporabo eRačuna in okolje razbremenili nepotrebne proizvodnje papirja, smo sprejeli odločitev glede zaračunavanja izdaje fizičnih računov," pravijo pri Petrolu.

natečaj nova stavba Petrol Slovenija Taka bo nova poslovna zgradba Petrola

Novost bo veljala za storitve dobave zemeljskega plina, električne energije in utekočinjenega naftnega plina.

Kaj pa starejši?

Na vprašanje, kako upravičujejo dodaten strošek za starejše, ki se težje prilagodijo na nove tehnologije odgovarjajo: "V Petrolu s svojim delovanjem stremimo k zadovoljstvu vseh naših uporabnikov, tudi starejše populacije, ki je še posebej občutljiva na nenadne spremembe v poslovanju. Ravno zato smo med zadnjimi podjetji na trgu, ki so uvedla nadomestilo za pošiljanje mesečnega računa v papirnati oz. tiskani obliki. Tega na takšen ali drugačen način plačuje večina odjemalcev električne energije in zemeljskega plina ter uporabnikov podobnih storitev."

Petrol | Avtor: Petrol Petrol

Zimske gume Promo Zanimivo Na Petrol po zimske pnevmatike

Dodajajo, da nadomestilo za izdajo fizičnega računa ni edini ukrep trajnostnega poslovanja, ki so ga vpeljali v Petrolu. "Skrb za skupno zeleno prihodnost je namreč ključni del našega prihodnjega razvoja, zato postaja rdeča nit vsega, kar delamo in bomo delali – tudi ko gre za tisk položnic," še razlagajo pri Petrolu. "Pri tem se seveda zavedamo, da je realnost velikokrat drugačna kot najbolje zastavljeni načrti, zato pošiljanja fizičnih računov nismo ukinili v celoti, da bi tako pred prenaglimi spremembami zavarovali tudi stranke, ki niso tako vešče elektronskega poslovanja."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Leon
    Leon 07:05 23.november 2019.

    Bomo pa preklopili na manj požrešne ponudnike ,kot so OMW in MOL....Vsi nimajo možnosti uporabe interneta ,ker je predrago . MAFIJA PETROLA deluje v povezavi z ponudniki telefonije .

  • Janez_53 23:46 22.november 2019.

    A se vam pisunčkom res ne zdi butasto pisati o "lupljenju" za 50 CENTOV, medtem ko barabini služijo milijone na račun davkoplačevalcev???

  • Jambor 16:49 22.november 2019.

    Pogodba je pogodba in v pogodbi je tudi določen način izstavitve računa. Torej sta se kupec in prodajalec strinjala za papirnato obliko. V tem primeru gre za enostransko kršitev pogodbe. Je pa prodajalec tisti, ki potrebuje izstavitev računa, ne stranka. ...prikaži več PO drugi strani pa lahko stranka v tem primeru na isti način zahteva znižanje računa, v primeru elektronskega računa, za isti znesek, za storitev, ki ni bila opravljena in je bil zanjo obračunan DDV.