Slovenija
697 ogledov

Za Podbevška žena ni bila usodna

Gorazd Podbevšek Finance
Skupščina novogoriške igralniške družbe Hit ni izglasovala odpoklica predsednika nadzornega sveta Gorazda Podbevška zaradi domnevnega konflikta interesov.

Lastniki novogoriške družbe Hit so med drugim na današnji skupščini obravnavali tudi zahtevo novogoriške občine za razširitev dnevnega reda s točko o odpoklicu predsednika nadzornega sveta Gorazda Podbevška zaradi domnevnega konflikta interesov.

Novogoriški župan Matej Arčon je že sredi julija pozval Podbevška k odstopu, saj da obstaja sum, da bi za zasebne interese in koristi lahko zlorabil notranje informacije zaupne narave o Hitu. Podbevškova žena Romana Podbevšek je bila namreč do junija direktorica družbe Alea Iacta, ki si na Vrtojbi želi zabaviščni center. Med lastniki pa je prevladalo mnenje, da Podbevšek lahko ostane. Tudi Komisija za preprečevanje korupcije je sicer ugotovila, da Podbevšek ni ravnal v ničemer sporno, saj nadzorni svet ni imel vpliva na te odločitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.