Slovenija
2679 ogledov

Za referendum parkiranje zastonj, za cepljenje pa ne

cepljenje testiranje COVID-19 Saša Despot
Kdor se pride cepit, mora plačati parkiranje, kdor je prišel na referendum, mu ni bilo treba.

V četrtek sem se šla cepit na gospodarsko razstavišče in tam visi obvestilo: Parkiranje ni več brezplačno. No, potem sem šla še predčasno glasovat v sosednjo stavbo tam tabla: Validacija parkirnega listka. "Torej za cepljenje ne, za referendum pa lahko brezplačno parkiraš," nam je prejšnji teden sporočila bralka. Preseneča jo, da so ob vseh naporih za povečanje precepljenosti ukine brezplačno parkiranje. 

Na ljubljanski občini so nam potrdili, da so ukinili brezplačno parkiranje za tiste, ki se pridejo cepit.

"Brezplačno parkiranje za prvo uro parkiranja se je ukinilo z dnem 5. 7. 2021. Novica o tem je bila objavljena tudi na naši spletni strani," so pojasnili v javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Potrdili so tudi, da je bilo v času predčasnega glasovanja na referendumu za tiste, ki so glasovali, parkiranje brezplačno, za tiste, ki so se prišli cepit, pa ne.

"MOL se je v dogovoru z Upravno enoto Ljubljana odločila, da vsem volivcem, kateri bodo svoj glas na referendumu o Zakonu o čistih vodah oddali na predčasnem glasovanju, ponudi brezplačno prvo uro parkiranja. Prva ura parkiranja je bila brezplačna 6., 7. in 8. julija 2021. Dogovorjeno je bilo tudi, da sta bili na dan 10. julija 2021 brezplačni prvi dve uri parkiranja," so pojasnili.

Zakaj so se odločili ukiniti brezplačno parkiranje za cepljenje, niso pojasnili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Plavi-mil 14:45 14.julij 2021.

    Pa kako, saj niso levnuhi na oblasti, nemogoče.

  • Avatar R_D
    R_D 13:28 14.julij 2021.

    Čefur srbski namerno zajebava.

  • Avatar Lion007
    Lion007 09:09 14.julij 2021.

    Hahaha, 🤣🤣🤣🤣🤣Nobenega okuženega več ne bo, ker bodo testi plačljivi. 👏👏👏👏👏