Slovenija
13 ogledov

Za sofinanciranje gradnje

V bližini predvidenega poslovno-logističnega centra gradijo priključek na avtoce Žurnal24 main
Javni poziv. Tukajšnje gospodarske cone v paketu, le mirnopeška posebej.

Mirna Peč. Na javni poziv ministrstva za gospodarstvo za sofinanciranje gospodarsko-razvojne infrastrukture se je odzval tudi Razvojni center Novo mesto.

Upravičeni stroški. Med drugim je predvideno sofinanciranje obnove, gradnje javne in komunalne infrastrukture ter priprave in pridobivanja potrebne dokumentacije. Predvideni deleži sofinanciranja so 30 odstotkov za velika, 40 za srednja in 50 za majhna in mikropodjetja.

Oddali so dve predprijavi – eno za mirnopeški poslovno-logistični center in drugo za skupek gospodarskih con na Dolenjskem in v Beli krajini.

Zemljišča naj bi bila poceni
Poslovno-logistični center v Mirni Peči naj bi obsegal 83 hektarjev, pravi tamkajšnji župan Zvone Lah. “Naš projekt je v primerjavi s preostalimi pripravljen precej daleč. Mislim, da ima nacionalni pomen in da bo prišel v izbor za sofinanciranje pri gradnji komunalne infrastrukture,” izpostavlja. “Če nam uspe, sem prepričan, da bodo cene komunalno že opremljenega zemljišča na koncu tako nizke, da bodo zelo zanimive za vse gospodarstvo v bližini,” je prepričan. V poslovno-logističnem centru bo tudi železniški tir, v neposredni bližini pa še priključek na avtocesto.

Takoj po izgradnji avtoceste bi lahko začeli cono komunalno opremljati.
Zvone Lah, župan Občine Mirna Peč

Zdaj le preverjajo teren
Ministrstvo želi z javnim pozivom preveriti zanimanje in sposobnost morebitnih prijaviteljev za izvedbo celovitih projektov do leta 2013 ter identificirati število, vrsto in obseg izvedljivih projektov. Na podlagi analize prijavljenih projektov bodo dobili podlago za pripravo javnega razpisa za sofinanciranje projektov. Razpis bo predvidoma objavljen v prvi četrtini leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.