Slovenija
105 ogledov

Za stanovanja v Celovških dvorih 45 dni odprtih vrat

ljubljana 20.08.2010 Celovski dvori, bloki, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Čez nekaj tednov bo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) na trg dala prvi paket od 226 stanovanj v Celovških dvorih. Za ogled 60 stanovanj bodo imeli potencialni kupci na voljo kar 45 dni časa.

Stanovanja se bodo prodajala fazno, v prvem krogu jih bodo na trg dali 60. "Prva faza bo najboljša faza. Prodajala se bodo stanovanja, ki so obrnjena stran od Celovške ceste," poudarja Zoran Đukić iz nepremičninske agencije Stoja, ki bo sodelovala pri prodaji in dodaja: "Ta del naselja je v tem trenutku še praktično prazen."

Po naših informacijah naj bi se prodaja začela v začetku septembra. Na DUTB sicer pravijo, da datuma začetka prodaje še niso določili. Tlorise stanovanj si lahko ogledate na tej povezavi.

Propadala sedem let

Sedem let so bila stanovanja prazna. Tudi zaradi sodnega spora med NLB in DUTB glede lastništva, jih nihče ni vzdrževal. "Ta stanovanja bodo po potrebi vsa delno adaptirana, prepleskana, očiščena," na naše vprašanje o stanju nepremičnin v Celovških dvorih odgovarja Đukić.

"Ravno zdaj v stanovanjih, ki jih bomo dali na trg, podjetje SPL opravlja manjša pleskarska dela in odpravlja morebitne manjše napake," dodajajo na slabi banki.

Prodaja bo po zagotovilih prodajalcev zelo transparentna. "Imeli bomo 45 dni odprtih vrat in v tem času si bodo lahko ljudje ogledali 60 stanovanj iz prvega paketa, ki gre na trg. Na obrazcu bodo označili stanovanje, ki bi ga želeli kupiti, dali ponudbo ter vplačali aro. Če bo za stanovanje več ljudi ponudilo enako ceno, ga bo dobil tisti, ki bo ponudbo oddal prvi," pravi Đukić.

Kaj pa cene? Novo stanovanje za ceno starega!

Kakšne bodo cene? "Iskreno povedano, glede cen se na DUTB še usklajujejo, si pa upam trditi, da bodo zelo konkurenčne," zagotavlja Đukić in dodaja, da bodo cene za kvadratni meter nižje od trenutnih tržnih cen v Ljubljani. Zdaj je treba v prestolnici za kvadratni meter v povprečju odšteti okoli dva tisočaka.  

Zanimanje je, pravi Đukić in dodaja, da se v njihovo bazo interesentov za stanovanja v Šiški vsak dan vpiše okoli 40 ljudi. Ponudbe novih stanovanj je namreč v Ljubljani zelo malo.

"Kupili boste lahko novo stanovanje za ceno starega pa še garažo boste dobili zraven. Seveda to ni najbolj elitna lokacija, bomo pa prodajali dobra stanovanja za dobro ceno. Za primerjavo, novo stanovanje z garažo boste dobili za ceno starega v Dravljah, Štepanjskem naselju ali na Fužinah, kjer so cene danes najnižje," sklene Đukić.

S prodajo Celovški dvorov bodo agenti zaslužili prek pol milijona evrov

Bodo pa nepremičninski agenti s prodajo stanovanj, nad katerimi bdi slaba banka, zelo dobro zaslužili – na račun kupcev, kakopak.

Slaba banka je za posredovanje pri prodaji stanovanj najela agenciji Stoja in ABC nepremičnine. Znesek, ki za vsako prodano stanovanje pripada posrednikom, znaša 1,489 odstotka pogodbene vrednosti. Pri nepremičninah vrednih več kot 350 tisoč evrov se odstotek malce zniža, a glede na napoved, da bodo cene stanovanj v Celovških dvorih konkurenčne, predvidevamo, da ta znesek ne bo presežen.

Povprečna velikost 226 stanovanj, ki bodo v naslednjih mesecih naprodaj znaša okoli 105 kvadratnih metrov s terasami vred. Ob predpostavki, da bo povprečna cena za kvadratni meter stanovanja v Celovških dvorih 1.700 evrov, bosta agenciji s prodajo vseh stanovanj zaslužili kar 600 tisočakov.

david.jug@gmail.com

Komentarjev 8
  • Žurnalček 21:54 10.avgust 2016.

    5. Ne bom omenjal tistih , ki so jih preselili iz ciganskega naselja pri Žalah, ko so delali novo Titovo !

  • Žurnalček 21:54 10.avgust 2016.

    Tale Đukić je pravi Balkanski prevarant , kajti reklamira kot zelo dobra stanovanja ki so obrnjena stran od Celovške . Pa tole mal raščistimo : 1. Vsa stanovanja ki " gledajo na Celovško , na njo gledajo s 100metrov , ...prikaži več kar pa sploh ni važno, kajti pred temi stanovanji je gradbena luknja , za 11 nadstropno stolpnico in stanovanja ne bodo ne videla več Celovške ne sonca. 2. Stanovanja, ki gledajo nStanovanja a vzhod , gledajo s 30m na garažo in parkirišče LPP -ja kjer 250 avtobusov servisirajo celo noč in je hrup ohoho . 3. Stanovanja , ki gledajo na sever gledajo s 30m na žel. progo . Jaz stanujem 500m od proge , pa ponoči pri odprtem oknu slišim bobnenje tovornih vlakov. 4.Stanovanja ki gledajo na zahod , bodo gledala na industrijsko cono , načrt je že stekel , samo je zaustavljen , zaradi pomankanja denarja . In takole te nekdo gleda v oči in te laže in vara ! V celem bloku se ponoči ne da spati od vlakov in LPP , medtem ko je pogled na Celovško zaenkrat še super ! 5. Ne bom ome

  • mihatirs 15:04 10.avgust 2016.

    mogl bi jih zajebat pa noben kupt stanovanja, pa da spustijo ceno, pa še enkrat noben kupt...da jih na konc prodajajo za 1000e pa da jih vidim einsteine...sam kaj k je raja neumna in kupujejo mačka v žaklju...