Slovenija
2046 ogledov

Za ta zakon so poslanci prišli s počitnic

seja v DZ Anže Petkovšek Izredna seja DZ, na kateri so potrjevali kandidatke in kandidate za ministrice in ministre nove vlade.
Odbor za finance bo danes predvidoma obravnaval predlog zakona za znižanje davka na dodano vrednost na energente. Če bo ta potrjen, bodo poslanci o njem dokončno odločali na izredni seji v torek.

Konec julija je vlada potrdila predlog zakona o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost za omilitev cen energentov. V zakonu je predlagano, da se za vse uporabnike na dobavo električne energije, zemeljskega plina, lesa za kurjavo ter na daljinsko ogrevanje zniža stopnja DDV z 22 odstotkov na 9,5 odstotka.

To dopolnjuje že sprejete vladne odločitve o regulaciji cen elektrike in plina za gospodinjstva, male poslovne odjemalce in zaščitene odjemalce s 1. septembrom. V prihodnje je napovedana še regulacija cen daljinskega ogrevanja in kurilnega olja. 

Prav tako je vlada minuli teden potrdila predloga zakonov za enkratni energetski dodatek za socialno ogrožene in invalide ter za prvi paket pomoči podjetjem zaradi visoke rasti cen elektrike in plina. 

Državni zbor je sicer uradno do konca meseca še na počitnicah, vendar se bodo na današnji seji kolegija predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič vodje poslanskih skupin dogovorili o sklicu izredne seje. Če bo obravnava potrjena, bo seja potekala v torek. 

Denar, evro, štetje denarja Ukrepi vlade Pod streho Ogrevanje: Kdo bo privarčeval največ, kdo pa bo potegnil kratko Bencinska črpalka Slovenija Slovenija Nova odločitev vlade glede cen pogonskih goriv
Komentarjev 2
  • jakec1575 09:28 22.avgust 2022.

    cimvec sprejeti dokler je opozicija na dopustu. da ne serejo.