Slovenija
14017 ogledov

Za to delo vam bodo plačali 9 evrov na uro

Žaba na cesti Profimedias
Z delom bodo začeli v drugi polovici marca, odvisno od vremenskih razmer.

V Parku Škocjanske jame iščejo varuhe dvoživk za terensko delo, ki se bo odvijalo v drugi polovici marca. Točen datum začetka del je odvisen od temperatur. Te morajo namreč biti dovolj visoke, da dvoživke začnejo prihajati na plano. 

Terensko delo obsega postavitev in odstranitev 500 metrov ograje, prenašanje dvoživk čez cesto in izvedbo popisa, so zapisali v pozivu k sodelovanju, ki je objavljen na njihovi spletni strani. Delo bo potekalo na regionalni cesti Famlje-Ribnica. 

"Delo bo potekalo približno dva tedna, vsak dan, v vseh vremenskih razmerah, dve uri pred sončnim vzhodom in dve uri po njem ter dve uri pred sončnim zahodom in dve uri po njem, predvidoma od 5.00 do 9.00 ter od 18.00 do 22.00, v manjših skupinah po 5 "Varuhov dvoživk" in koordinatorja akcije," navajajo. 

Pred začetkom dela bodo izvedli izobraževanje za sodelujoče. To naj bi se odvilo 16. marca ob 18. uri. "Pogoj za sodelovanje je polnoletnost in ljubezen do narave ter da se ne bojite žab in minimalni obseg opravljenega dela, vsaj 5 dni po 4 ure, skupaj 20 ur," navajajo pogoje, ki jih morajo izpolnjevati kandidati. Plačilo za izvajanje aktivnosti reševanja dvoživk znaša 9 evrov bruto na uro. Prijave zbirajo do 15. marca. 

Denar za to so v parku prejeli na razpisu, je za Primorske novice pojasnil Borut Kokalj iz Parka Škocjanske jame. Septembra lani so začeli izvajati štiriletni naravovarstveni projekt Za Kras, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Odločili so se, da bodo raje kot s podjetji sodelovali s posamezniki in jih na ta način tudi izobrazili. Kokalj je opozoril, da bo delo potekalo tudi v dežju in da gre za delo ob prometni cesti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • lotus 23:48 11.marec 2018.

    Kandidatov bo verjetno malo nič

  • ode 18:12 11.marec 2018.

    Ponudba žabjih krakov se bo v primorskih gostilnah, kamor zahajajo Italijani, bistveno povečala.