Slovenija
28 ogledov

Za vsak evro kapitala deset evrov dolgov

Razprodaja v Sportini. Boštjan Tacol
Skupina Sportina Bled je vse bolj obremenjena zaradi elitnih nepremičnin na Bledu.

Nakup elitnih nepremičnin na Bledu, zadolževanje v švicarskih frankih, večmilijonska poroštva in stroški financiranja vse bolj bremenijo Skupino Sportina Bled Bahtijarja Bajrovića, piše današnji Dnevnik.

Še slabša je finančna slika Skupine Condor Real, ki ima med drugim v lasti Vilo Bled, Hotel Ribno, Vilo Prešeren, Hotel Krim, Vilo Viktorijo, več poslovnih stavb v Lescah in Ljubljani ter Sportino Turizem.

Konec lanskega decembra je imela skupina skoraj 40 milijonov evrov bančnih posojil in dva milijona evrov obveznosti do dobaviteljev, medtem ko je njen kapital skopnel na vsega dobra dva milijona evrov.

Lani delili premoženje

Lani pa je prišlo tudi do delitve dela premoženja Sportine. Potem ko je konec leta 2009 dejavnost outleta oddelila na Sportino Let, je lani del dejavnosti prenesla na družbi Tally Weijl Lesce in Tom Tailor Lesce. Prvo je kmalu kupila švicarska družba TWSS Adriatic Holdings, drugo pa Tom Tailor South Eastern Europe Holding, v kateri je Bajrović le manjšinski lastnik.

V nekaj mesecih minulega leta sta obe družbi sicer ustvarili dva milijona evrov prihodkov in 0,2 milijona evrov čistega dobička, medtem ko je celotna skupina leto 2010 končala z 1,4 milijona evrov čiste izgube, še piše časopis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.