Slovenija
59 ogledov

Za zdaj za štiri podjetja

Mateja Jazbec, direktorica občinske uprave, in Kamil Krošelj, direktor podjetja Žurnal24 main
Podjetniški inkubator. Za razvoj podjetniških idej in zagon novih podjetij.
Do 30 tisoč evrov.
Slovenski podjetniški sklad.
Razpisal je 3,5 milijona evrov subvencij za zagon novih podjetij. Posameznik lahko pridobi do 30 tisočakov. Namenjen je predvsem tistim, ki razvijajo nove poslovne zamisli, storitve ali proizvode, pojasni Kamil Krošelj, direktor podjetja Kin.

Podjetniški inkubator, ki že štiri leta deluje znotraj Tehnološkega centra Posavje iz Krškega, bo še letos zaživel v Slovenski vasi. Ob določeni pomoči Občine Šentrupert nameravajo najeti prostore in jih ponuditi zainteresiranim podjetnikom iz Mirnske doline, izpostavlja direktor Franc Češnovar.

V občini so zagotovo prisotne določene podjetniške ideje.
Mateja Jazbec, direktorica občinske uprave Občine Šentrupert.

Do prostorov takoj
"Prav veseli smo optimizma podjetnikov in župana, da bi se dalo nekaj na ta način narediti in spodbuditi neko inovativnost," izpostavlja direktor in dodaja, da bodo v Slovenski vasi najeli štiri prostore. "Kar pomeni, da bi lahko umestili najmanj štiri podjetja," pojasni. Ker je za infrastrukturo že poskrbljeno, bi lahko podjetja začela delovati takoj.

Pomoč občine
V Šentrupertu so v letošnjem proračunu zagotovili denar za začetek delovanja podjetniškega inkubatorja. "Kar pomeni, da bomo zagotovili določena sredstva za materialne stroške in stroške dela oziroma za svetovalne storitve, ki bi jih potencialni inkubiranci že potrebovali," poudari Mateja Jazbec, direktorica tamkajšnje občinske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.