Slovenija
10480 ogledov

Za zdravje zelo nevaren izdelek

Nakupovalni voziček
Pri spornem izdelku so ugotovili previsoko vsebnost svinca.

Podjetje Jagros je iz poslovalnic trgovine Jager iz prodaje odpoklicalo kovinski prisrčnik z lijem (16149 Hip-Flask) nemškega dobavitelja Haushalt International. Pri izdelku je bila ugotovljena previsoka specifična migracija svinca, zato lahko predstavlja tveganje za zdravje.

Serijska oznaka izdelka je 4034127161494. Podjetje kupce prosi, da izdelka ne uporabljajo in naj ga vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške.

Prisrčnica - odpoklic | Avtor: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS

Trgovina Odpoklic Slovenija Pozor, tega jogurta ne jejte!

Škodljiv vpliv težkih kovin

Dokazano težke kovine povzročajo številne poškodbe celic. Človeški organizem ima na voljo mnoge obrambne mehanizme za popravilo nastalih poškodb, vendar pa težke kovine delujejo negativno prav na te mehanizme in blokirajo njihovo delovanje ter tako povečajo škodljivo delovanje, je zapisano na spletni strani Naša lekarna.

Delovanje težkih kovin – arzena, aluminija, železa, niklja, svinca, živega srebra, bakra, mangana in organsko vezanega cinka – povzroča poškodbe živčnega sistema. Te poškodbe se kažejo s simptomi različnih nevroloških in psihiatričnih obolenj, poškodb celične presnove, genetske okvare, kot poškodbe imunskega sistema, živčnih celic, pretoka krvi in spolnih organov. Znani so učinki in mehanizmi škodljivega delovanja težkih kovin, zaradi česar so natančno določene mejne vrednosti v živilih. Žal ne poznamo natančnih učinkov kombinacije več težkih kovin in posledic v živem organizmu. Škodljivo delovanje težkih kovin se kaže predvsem v spremenjenem duševnem obnašanju človeka. Težke kovine delujejo na čustva, mišljenje in na obnašanje človeka.

Nakupovanje Bio izdelek Zdravje Še en odpoklic bio izdelka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.