Slovenija
15331 ogledov

Začelo se je. V tem delu Slovenije že hujše težave.

Strela Profimedia
Vremenoslovci za danes popoldne in zvečer izdali vremensko opozorilo.

Del Koroške in Štajerske je popoldne od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. Kot kažejo prve informacije centra za obveščanje, o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, od Dravograda in skoraj do Ptuja, pa tudi z območja Slovenj Gradca. Aktiviranih je več gasilskih društev.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju zaprta zaradi plazu pri Fali.

Kot smo že poročali, Agencija za okolje RS je za vsa območja države, razen za jugozahod, za danes izdala oranžno vremensko opozorilo, saj so, kot opozarja, popoldne in zvečer v notranjosti možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo.

Gibanje padavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Trenutno verjetnost toče spremljajte na tej povezavi. Fotografija se osvežuje vsakih nekaj minut. 

Tako bo naprej 

Jutri bo delno jasno, predvsem v vzhodni polovici države bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 25 do 30, na Goriškem do 32 stopinj, napovedujejo na Arsu.

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in vroče.

Napoved od 20. do 25. junija

V prvi polovici prihodnjega tedna bo nad srednjo Evropo in Sredozemljem območje visokega zračnega tlaka, proti koncu tedna pa bodo naši kraji pod vplivom izrazite hladne fronte, ki nas bo prešla predvidoma v petek.

V prvi polovici tedna kaže na sončno in vroče poletno vreme. Postopno se bo povečala možnost nastanka vročinskih neviht. V četrtek in petek bodo padavine bolj pogoste, tudi osvežilo se bo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.