Slovenija
5580 ogledov

Zadnja sodba v primeru Koroške deklice

Matic Munc, Natalija Markač, koroška deklica
1/2
Anže Petkovšek
V primeru Koroška deklica je bila izrečena sodba še zadnji vpleteni osebi.

Sodelavka svetovalnice Akcija Natalija Markač (na zgornji fotografiji prva z desne) je bila na slovenjgraškem sodišču obsojena na dve leti zapora, poroča Večer.

Oče je zaradi očitkov, da naj bi deklico zlorabljal dedek, deklico "ugrabil" in ji preprečeval stike z materjo, ki ji je bila deklica dodeljena. Nekaj časa so jo skrivali celo v tujini. Očitki o zlorabi so bili ovrženi.

Očetu so pri skrivanju deklice pomagali sodelavci svetovalnice Akcija: Matic Munc, njegova žena Jerneja in Natalija Markač.

Oče je bil na zaporno kazen obsojen, ko še ni bilo jasno, kje je deklica, nato pa je ovadil Munca in Markačevo. Sprva naj bi se dogovorili, da hčerko skrijejo, nato pa naj bi ignorirala njegovo zahtevo, naj se vrne. Oče naj bi tako že v začetku leta 2012, slabo leto po začetku skrivanja, zahteval, da jo pripeljejo nazaj, a ga niso upoštevali. Z materjo sta se tako videli šele po letu in pol. Njena odvetnica je takrat medijem poslala spodnjo fotografijo. 

koroška deklica | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Matic in Jerneja Munc sta očitke najprej zanikala, nato pa dejanje priznala. Munc je dobil devet mesecev hišnega zapora in triletno prepoved opravljanja poklica, njegova žena pa leto dni zapora, ki jo je odlužila z delom v splošno korist.

Markačeva dejanja ni priznala, sojenje je trajalo dve leti in pol, na razsodbo pa se lahko še pritoži.

Na devet mesecev hišnega zapora sta bila obsojena tudi dedek in babica po očetovi strani.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice