Slovenija
60750 ogledov

Zadnji podatki: To se v tem tednu še ni zgodilo

covid-19 Ljubljana Slovenija Profimedia
Trend, ki smo mu priča v tem tednu, se še nadaljuje.

Število izdanih TAN kod je v tem tednu prvič preseglo številko 3.800. V petek je bilo namreč izdanih kar 3.894 TAN kod. Število potrjenih primerov je tako spet preseglo mejo štiri tisoč.  

V tem tednu smo tako štirikrat beležili več kot 4.000 potrjenih primerov dnevno, in sicer v torek, četrtek in petek. V vseh primerih se je število novih potrjenih primerov v primerjavi s tednom pred tem povečalo za več kot 100 odstotkov. 

Več kot 3.894 kod je bilo zadnjič izdanih 16. novembra lani, ko je bilo izdanih 4.018 kod.

Lahko bi presegli kapacitete za testiranje

"Epidemija raste vse hitreje, predvidoma zaradi vpliva prazničnega druženja in vse hitrejšega širjenja različice omikron," v novi prognozi piše Matjaž Leskovar z Instituta Jožef Stefan. Leskovar ocenjuje, da bomo vrh okužb dosegli v drugi polovici januarja, ko bi lahko presegli povprečno 10 tisoč pozitivnih testov na dan. Ob tem opozarja, da bi lahko v takem primeru presegli kapacitete za PCR testiranje. Več o tem, kdaj naj bi se po njegovih napovedih začele razmere pri nas umirjati, v članku Epidemija raste vse hitreje, kmalu bomo presegli 10 tisoč novih okužb na dan

V luči rasti števila okužb je vlada na petkovi dopisni seji sprejela nove ukrepe. Spremembe, ki se nanašajo na veljavnost testov in uporabo javnega prevoza, bodo stopile v veljavo v ponedeljek. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:53 08.januar 2022.

    V bolnišnici...Dr"vzrok smrti je Corona !".....Toda doktor, moj mož je umrl od kapi...........Dr"zakaj pa ga je kap".....živciral se je...Dr"in zakaj se je živciral"..........Ja, službo je izgubil..Dr."in zakaj jo je izgubil"..........Ja zaradi Covida.........Dr"no in kaj sem jaz napisal ?!...

  • Gandi123 08:47 08.januar 2022.

    Vsak dan berem o IZNENADA preminulih športnikih...., večina v cvetu mladosti..., vsi PC - Prisilno Cepljeni. Ali je zdaj beseda IZNENADA postala nov izraz za umrle zaradi cepiva?

  • Pišmevuh 08:35 08.januar 2022.

    Pismo...., ta virus pa je res neverjeten. Ker je tako drugačen od vseh ostalih, potem tudi virologi in infektologi niso več primerna stroka. Povozil jih je.