Slovenija
91 ogledov

Žagar odhaja z ministrstva

Samo Omerzel DL
Anton Žagar, ki je bil pretekli teden imenovan na položaj direktorja direktorata za infrastrukturo, se poslavlja.

Kot so sporočili z ministrstva, je Anton Žagar ministru za infrastrukturo in prostor Samu Omerzelu posredoval odstopno izjavo:

"Zahvaljujem se vam za vse zaupanje, ki ste ga izkazali ob mojem imenovanju za v. d. direktorja direktorata za infrastrukturo na vašem ministrstvu. Žal se je ob mojem imenovanju sprožil plaz kritik in podtikanj v javnosti, ki škodujejo tako meni kot ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Kakšnakoli zagotovila, da sem svojo službo na Darsu opravljal strokovno in v skladu z zakonodajo, v teh časih ne zadostujejo. Zato vas obveščam, da delovnega mesta v. d. direktorja za infrastrukturo, na katerega sem bil imenovan 11. 4. 2013, ne morem sprejeti. Upam, da boste mojo odpoved razumeli in jo tudi sprejeli."

Sporna zaposlitev

Žagar naj bi v času, ko je bil še zaposlen v Družbi za avtoceste v RS (Dars), podjetju ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela priskrbel pogodbe v vrednosti skoraj milijon evrov. Žagarja so iz Darsa odpustili zaradi spornih milijonskih poslov, poleg tega pa ga odškodninsko tožijo v višini treh milijonov evrov.

Virant Omerzelu še zaupa

Minister Gregor Virant je danes potrdil, da minister uživa njegovo zaupanje. "Nisem opazil, da bi naredil karkoli narobe, mislim pa, da ni dobro, da je na tako pomemben direktoratu nekdo, ki je v pravdi z Darsom. Ne vem, kdo ima v tej pravdi prav, naj pa Žagar to stvar rešuje privatno pred sodiščem," je dejal. "O tem sodil ne bom, vendar je nad Žagarjem prevelik vprašanj, da bi lahko ostal na tem pomembnem direktoratu," je ocenil.

 Virant je očitke o tem, da je "Žagar uredil posle Omerzelu", označil za težke. "Nisem videl nobenih dokazov, da bi Omerzelu kdo uredil kakšne posle. Omerzel je bil poslovnež, posloval je z različnimi podjetji, en majhen del z Darsom," je povzel.

"Odstopiti bi morala oba"

Omenjena povezava med Žagarjem in Omerzelom odmeva tudi med koalicijskim strankami. "Če je v tem, kar so mediji poročali o ministru Omerzelu v povezavi z Žagarjem, le odstotek resnice, je to zelo slabo za vlado in morata oba odstopiti," je za STA ocenil vodja poslancev SD Matjaž Han.

Han je dejal, da je to, če je res šlo za protiuslugo, absurd. Minister namreč po mnenju poslanca s tem ne bo mogel delati na dolgi rok, kljub temu da je, kot verjame Han, velik strokovnjak. Han tako pričakuje, da se bodo te zadeve čim prej razčistile in da bodo tudi koalicijski partnerji s tem seznanjeni na enem od sestankov prihodnji teden.

SDS: Interesu na področju energetike

O tem je danes spregovoril tudi Marko Pogačnik iz SDS, ki vladajoči koaliciji očita, da se ukvarja predvsem s kadrovanjem. "Zaskrbljujoče je to, da se zadeve pojavljajo na enem in istem ministrstvu. Po vikend ministru imamo sedaj še vikend v. d. direktorja direktorata," je dejal.

 V SDS ob vseh teh informacijah, ki jih je moč razbrati iz medijev, ocenjujejo, da gre za partikularne interese na področju energetike in infrastrukture. "Te zadeve se ponavljajo predvsem pri stranki, ki zagovarja visoka etična merila, ki morajo veljati za vse. S tem se prevzema odgovornost tudi ministra in predsednice vlade," je sklenil Pogačnik

Komentarjev 7
  • Šemefuky 21:03 17.april 2013.

    Ko sem prvič vidu tega Žagarja mi je bil po frizuri takoj sumljiv, ko sem izvedel da je to kader PreViranta, ki sta mu ga podtaknila Zokiboy in Golobček, kot kukavičje jajce pa sem vedel, da je pečeno. Veliki ...prikaži več moralist PreVirant je do sedaj pokazal, da ima posluh za velike lopove nima ga pa za javne uslužbence. Upam, da mu kuharice DZ skuhajo kaj dobrega, kot jim kuha on njim.Pa dober tek PreVirant in pozdravi ministra Ultre in imenuj Golobiča za državnega sekretarja bo vsj posel bolj tranparenten in tudi Zokiboy bo dobil kar mu pripada. Fuj banda zagamana.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 19:59 17.april 2013.

    Da se ti bruha,kakšni pokvarjenci.DVOJNA MERILA, ta vlada ti pove v fris (mi te bomo pokradli in nič nam ne moreš)me je sram, da smo Slovenci take reve.

  • Žurnalček 19:10 17.april 2013.

    Temu se reče prekadrovanje , ki bo trajalo kakšno leto , predno iz služb ruknejo vse , ki jim noge gledajo iz Krivonogega šefa. Samo začetoi je treba takoj pri SOVI , pa vojska , pa polcija, pa ministrstva , ...prikaži več pa Geoplin pa telekom pa ..............................................