Slovenija
17 ogledov

Zahtevajo obnove cest

Po navedbah Tomaža Willenparta naj bi hitro cesto prekategorizirali prihodnje le Žurnal24 main
Cestna infrastruktura. Zdajšnjo hitro cesto bodo prekategorizirali v regionalno.
Sklopi. Občinski svet je sklenil, da je treba zdajšnjo hitro cesto takoj obnoviti in še letos zgraditi pločnik od Dolenje Nemške vasi do mosta v Gorenjih Ponikvah. Občina pa bo skupaj z Darsom in direkcijo pripravila sestanke po krajevnih skupnostih Štefan, Trebnje in Dolenja Nemška vas.

Ko bo promet stekel po avtocestnih odsekih Pluska–Ponikve in Ponikve–Hrastje, je treba odpraviti poškodbe na cestah, ki so nastale med gradnjo avtoceste, so se strinjali predstavniki lokalne skupnosti na včerajšnji seji trebanjskega občinskega sveta. Posebej so opozorili na zdajšnjo hitro cesto.

Prekategorizacija
To bodo prekategorizirali v regionalno. “To pomeni tudi ustvarjanje pogojev, da se pristopi k njeni rekonstrukciji. To bo narejeno po pridobitvi uporabnega dovoljenja za avtocesto,” je pojasnil Tomaž Willenpart z Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC). Študijo možnih ukrepov umirjanja prometa na hitri cesti so izdelali, a projekt še ni uvrščen v državni proračun; med drugim manjka dokument identifikacije investicijskega projekta.

Kar je med gradnjo uničil, mora vsak investitor brez razprav povrniti v prejšnje stanje.
Tatjana Fink, glavna direktorica Trima Trebnje

Izdelani posnetki
Dars bo zagotovo poskrbel za popravilo vseh cest, ki so bile med gradnjo poškodovane. V ta namen so bili že pred samim začetkom gradnje izdelani posnetki vseh cestišč, ki so bila med gradnjo avtoceste uporabljena,” pa je povedal Bojan Čas z Darsa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.