Slovenija
565 ogledov

Zakaj se je Kava na poti podražila?

Petrol Anže Petkovšek
Bencinski servisi zaradi sprememb pri potrošnikih prilagajajo ponudbo na bencinskih servisih, kjer je možno plačevati položnice, kupovati vstopnice, dobiti pico, med najbolj priljubljenimi izdelki je kava. V začetku marca so pri Petrolu dvignili ceno Kave za na pot iz enega na 1,2 evra. Uporabniku so na svoji spletni strani pojasnili, zakaj so to storili.

"Opazil sem, da ste dvignili ceno kave "za po peš" iz 1,0 na 1,2 evra. Razumem, da dvigate ceno (celo na 1,5 €!) na avtocestah, kjer se ustavlja veliko tujcev in turistov. Da pa to naredite na bencinskih servisih, ki niso na avtocesti ...," razočaranje izraža uporabnik, ki se je podpisal z imenom Dejan.

Zdi se mu, da je pri vseh zaslužkih, ki jih ima Petrol, zaradi sicer po njegovem mnenju odlične kave, dvig cene za 20 centov klofuta v obraz vsakega potrošnika.

Kava se draži

Pri Petrolu so uporabniku njihove spletne strani odgovorili in pojasnili, zakaj se je Kava na poti podražila. Glavni razlog je zgolj večkratno zvišanje cen surove kave na svetovnih borzah. Pri Petrolu so imeli enako ceno Kave na poti kar 10 let, vse od uvedbe Kave na poti leta 2007. Ker gre za posebno mešanico kave, ki je pripravljena izključno za Kavo na poti in je ni mogoče kupiti nikjer v prosti prodaji, niso želeli nižati kakovosti kave, da bi lahko še vedno imeli nižjo ceno.

Komentarjev 13
  • jozicamurn 20:48 15.maj 2017.

    Rešitev, ne jo več piti pa bo 0.30 eur centov. Potrošniki se moramo samo organizirati bolje. Enako tudi s trgovino in s tankanjem. Ko nekaj časa stoji in je izguba, cene hitro začnejo padati proti bolj realnim cenam. Potem kava ...prikaži več ne bo več "dražja cena surove kave na svetovnem trgu", ampak bo "prosim vzemite evo 0.10 eur centov samo vzemi jo". Krivi smo vedno sami, zato ker bodo vedno močni in vedno bodo lahko pokrili izgubo ob morebitnem izpadu prometa, saj je naivnih ovc 10x več in zapolnijo to luknjo takoj.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 18:57 15.maj 2017.

    Dajte no nabijat.Podražili ste ker imate velika usta.A nimajo to Hrvati v roka prekAtlantic grup?

  • Dixon 08:39 15.maj 2017.

    Še vedno bi lahko zvišali za 10 centov. Ne pa za 20%.