Slovenija
4093 ogledov

Žalostna vest iz UKC-ja glede poškodovanega v eksploziji v Kočevju

Melamin nesreča eksplozija Kočevje Profimedia
Skupno število žrtev nesreče je zdaj sedem.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so sporočili, da je danes umrl še drugi od dveh hudo poškodovanih v eksploziji v kočevskem kemičnem podjetju Melamin. Število žrtev delovne nesreče se je tako povzpelo na sedem.

Za preminulega so skrbeli v ljubljanskem UKC, kjer je bil zaradi hudih opeklin v kritičnem stanju.

Kot je znano, nesreča se je zgodila 12. maja letos. Poleg petih umrlih so bile štiri osebe lažje poškodovane, dve pa huje. Obe huje poškodovani osebi so še isti dan prepeljali v UKC Ljubljana. 19. maja je umrl prvi od huje poškodovanih, danes pa še drugi.

24. maja so imeli sicer v Kočevju dan žalovanja za umrlimi v nesreči. Hkrati tečejo prizadevanja za čimprejšnjo vzpostavitev vsaj dela proizvodnje v podjetju, medtem ko naj bi proizvodnjo v obsegu, kot je potekala pred nesrečo, vzpostavili v letu in pol. Nedavno je občinski svet imenoval mešano komisijo predstavnikov občine, občinskega sveta, podjetja Melamin in javnosti, ki bo spremljala sanacijo in o njej obveščala javnost.

Melamin nesreča eksplozija Kočevje Slovenija V Kočevju v torek dan žalovanja Melamin Nove informacije Slovenija Kočevje: Za pet mrtvih in hudo ranjenega bodo potrebovali DNK

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • 4krogci 08:01 07.junij 2022.

    Pa vi ljudje ste neverjetni!! Kaj za vraga ima direktor z odgovornostjo glede nesrece??? Je on osebno pretakal kemikalije? Verjetno ne ane??? Krivec je samo en…ve se kdo je…in tudi ni med prezivelimi….ostalih 6 je pa ob napacnem ravnanju enega ...prikaži več clovega nastradalo! In se ta ki je kriv, ne bil zaposlen v podjetju! Najvercji problem je ker so vsinprikljucki standardizirani in do napake lahko hitro pride! Tko da ta gonja proti vodilnim je v tem primeru nepotrebna….firma pa tud ni od uceri!

  • Avatar Leon
    Leon 06:29 07.junij 2022.

    V Deželi z demokracijo po meri oblastnikov je ljudstvo koleteralna škoda . Žal .

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 21:31 06.junij 2022.

    In odgovorni seveda mirno spijo. Teh 7 nesrečnikov je torej le kolateralna škoda ki jo je podjetje utrpelo. Tipično kapitalistično in managersko razmišljanje. Treba jih je spraviti na sodišče.