Slovenija
16 ogledov

Zamenjali izvajalca del

Zaradi jesensko-zimskega časa naj bi bilo v teh mesecih gradbišče malo manj deja Žurnal24 main
Prekinili pogodbo. Projekt bo končan leto pozneje.
Cesta in material
Pogodbi. Podpisala sta ju Občina Mokronog - Trebelno in izvajalec del. Prva ureja prestavitev ceste, druga pa odkup odstranjenega materiala. Tega je prvotni izvajalec del uporabil pri gradnji dolenjske avtoceste, težave pa so nastale, ko se je gradnja dolenjke končala.

Občina Mokronog - Trebelno je enostransko odpovedala pogodbo s podjetjem Gradis skupina G, s katerim je sodelovala pri projektu preboja Radna vas, ki vključuje prestavitev lokalne ceste Trebelno–Poljane in odkup okoli 900 kubičnih metrov na ta račun odkopane zemljine.

Pomoč sodišča
Do zdaj je imela občina s projektom več kot 280 tisoč evrov stroškov, prvotno izbrani izvajalec pa je plačal le 60 tisočakov, je povedal župan Anton Maver. “Nikakor nismo mogli najti skupnega jezika. Ker nobene njihove obljube niso pripomogle k premiku, da bi nam po neki skupaj določeni časovnici odplačevali ta dolg, smo se odločili, da odnos z njimi prekinemo,” je pojasnil. S sodno izvršbo je občina od podjetja že dobila 274 tisočakov, odprtih pa je še za nekaj deset tisoč evrov računov, je pristavil.

Enoletni zamik
Novo pogodbo so podpisali z dosedanjim podizvajalcem del, podjetjem Rekon iz Ivančne Gorice. “Podjetje je ugodnejše, a njihov pogoj je bil, da se rok za dokončanje del premakne,” je povedal Maver. Rok so tako s februarja 2012 prestavili na konec maja 2013. “Glede na to, da je avtocestni program v tem delu Slovenije v precejšnji meri končan, njihov pogoj razumemo. Verjamem pa, da bodo naredili vse, da preboj v zastavljenem času tudi izvedejo,” je izpostavil in dodal, da tako velikega odjemalca, kot je bila avtocesta, ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.