Slovenija
2411 ogledov

Zamolčal kar 767 izdanih računov

tržnica Saša Despot
Finančna uprava RS (Furs) je od aprila, ko se je začela sezona prodaje sadja, na pomičnih strojnicah izvedla več kot 60 nadzorov pri 20 zavezancih za davek.

Furs je letos največ nadzorov opravil na Primorskem. Poostren nadzor stojnic na območju občin Pivka, Ankaran, Koper, Izola in Piran je potekal tudi pretekli konec tedna. Od 26. do 28. maja so nadzore opravili na 21 lokacijah na obcestnih strojnicah sadja, so danes sporočili iz Fursa.

Dvema pravnima osebama so pri tem izrekli ukrep prepovedi opravljanja dejavnosti, ugotovili so tudi prekrške zaradi drugih kršitev davčnih predpisov. Pri enem od zavezancev za davek je bilo ugotovljeno, da davčnemu organu v informacijski sistem davčnih blagajn ni posredoval podatkov o 767 izdanih računih.

tržnica | Avtor: Saša Despot Saša Despot
S poostrenimi nadzori bodo v Fursu, kot napovedujejo, nadaljevali tudi v prihodnje. V okviru medresorske delovne skupine pa sodelujejo tudi z drugimi inšpekcijskimi službami, so dodali.

Konji v kraju Prestranek Slovenija Slovenija Inšpekcija glede konj v Prestranku

V lanskem letu so medtem na stojnicah opravili več kot 250 nadzorov pri 113 različnih pravnih osebah. V 31 odstotkih opravljenih nadzorov so bile ugotovljene kršitve, ki se nanašajo na neizdajo računov, nepotrjevanje računov v davčnih blagajnah, nepravilno vsebino računov in zaposlovanje na črno ter nepravilnosti, povezane z DDV. Vodenih je bilo 65 prekrškovnih postopkov, v katerih so bile izrečene globe v višini 235.750 evrov.

Kot so zapisali v današnjem sporočilu za javnost, v delokrog njihovih obveznosti sodi tudi nadzor nad spoštovanjem predpisov pri zavezancih, ki prodajajo sadje na stojnicah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 17:17 30.maj 2023.

    Važen, da je domače!

  • Avatar NickMason
    NickMason 16:57 30.maj 2023.

    bo enkrat hrane primanjkovalo,pa naj davke žrejo tej dacarji takrat