Slovenija
29 ogledov

Zanika tudi Orožen Adamič

Zalar je dejal, da ima "Janša ta trenutek enak procesni položaj kot Ivo Sanader" Žurnal24 main
Po nekdanjemu vojaškemu častniku Darku Njavru in bivšem pomočniku hrvaške zunanje ministrice navedbe Mladine o hrvaškem izsiljevanju z dokumenti iz začetka devetdesetih zanika tudi nekdanji veleposlanik v Zagrebu Milan Orožen Adamič.

Nekdanji veleposlanik Milan Orožen Adamič je nad pisanjem ogorčen in začuden. Kot je zapisal, se celoten konstrukt zapisa pokaže že v podpisu pod fotografijo v uvodnem delu članka, kjer je zapisano, da je poleg Iva Sanaderja in Janeza Janše na fotografiji Orožen Adamič. "Nesporno je, da ta tretja oseba na fotografiji nisem jaz in tudi nisem bil na tej nogometni tekmi. V tem duhu je napisan celoten članek," je zapisal.

Objavljeno besedilo depeše iz Zagreba po njegovih besedah "bralec ne more razumeti drugače, kot da je to original. Depeša ima jasno oznako Z – zaupno in oblika objavljenega zapisa poznavalcu pove, da gre za prirejen zapis". Ob tem je poudaril, da je objavljanje depeš ali njihove vsebine kaznivo. "Pri tem je očitno, da imajo nekateri neomejen dostop do dokumentov vseh vrst, ki jih poljubno prilagajajo, konstruirajo, preurejajo in interpretirajo, ne da bi za svoje trditve imeli kakršen koli nedvoumen dokaz oziroma, kar je še bolj zaskrbljujoče, bili za karkoli odgovorni."

Članek po mnenju Orožen Adamiča bralca grobo zavaja in manipulira z njim, saj bralec misli, da ima pred seboj verodostojne informacije. Besedilo je označil za "konstrukt brez primere", kar po njegovem mnenju dokazuje dejstvo, da v interpretaciji depeše ni besede o orožju. "V tem kontekstu je tako povsem razumljiva izjava g. Nevena Pelicarića iz hrvaškega zunanjega ministrstva, ki tudi zavrača pisanje Mladine," zaključi nekdanji veleposlanik.

Spomnimo, Mladina je v članku Hrvaška zanka zapisala, da je leta 2007 Hrvaška Slovenijo izsiljevala zaradi nezakonite trgovine z orožjem. Izsiljevanje je zanikala tako stranka takratnega premierja Janeza Janše  kot tudi  bivši pomočnik hrvaške zunanje ministrice Neven Pelicarić. Nekdanji vojaški častnik Darko Njavro je prav tako zanikal, da bi Mladini potrdil pristnost dokumentov, ki naj bi dokazovali izsiljevanje.

Komentarjev 3
  • Stojanka Ličanin 03:08 05.september 2011.

    NAŽALOST PRAVNA DRŽAVA ZA NAS REVEŽE ....ZA TO BANDO NE OBSTAJAJO ZAKONI ...ENO MI JE RESNIČNO ŽAL KER NI VEČ GOLEGA OTOKA ....SF/SN !!!

  • Tupamaros 16:35 04.september 2011.

    "Novinarji" na nivoju pisunov v TOZD-ovskih glasilih. k1965 je veliki strokovnjak iz svinčenih časov. Že po sliki določa poštenost in obsoja osebe. Alal ti vjera.

  • k1965 16:30 04.september 2011.

    A se vam zdita poštena? En je že v arestu drug pa bi tud bil če bi imeli pravno državo. Očitno so Hrvati pred nami