Slovenija
105 ogledov

Zanimanje za vinilne plošče je v porastu

Čez vikend se je v KUD-u France Prešeren odvijal 3. mednarodni sejem gramofonski
1/4
Igor Pavkovič
Čez vikend se je v ljubljanskem KUD-u France Prešeren zgodil 3. mednarodni sejem gramofonskih plošč. Na štirih stojnicah so se predstavili ljubitelji, zbiratelji in prodajalci s svojo prebrano ponudbo iz italijansko-slovenske-hrvaške naveze. Cene posameznih vinilk so se gibale med 3 pa vse tja do 50 evrov.

Interes za zbiranje, izmenjavo in kupovanje vinilk je v svetovnem trendu rasti.Slovenci so prav tako pripravljeni seči globoko v žep za posebne izdaje svojih priljubljenih idolov in glasbenih skupin.

"Gramofonskim ploščam nikoli ne poteče rok trajanja in le pridobivajo na ceni," je razmišljal Roman Pavlin, ki se že leta ukvarja z prodajo, menjavo ter odkupom vinilk in je delček iz svoje velike zbirke predstavljal na sejmu.

V dveh dnevih se je zvrstilo kar nekaj radovednežev v trnovskum Kud-u, ki so lahko tudi nekoliko licitirali z izklicnimi cenami. Najdražja vinilka, ki si jo je privoščil ljubitelj Franka Zappe in zanjo odštel 50 evrov je bila piratska izdaja Franka Zappe and Mothers of Invention; live in Ljubljana, Jugoslavija, Hala Tivoli, 22. november 1975.

Nakup je še možen danes do 18 ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.