Slovenija
28702 ogledov

Začelo se je: Do 20 cm novega snega, kje ga bo največ?

Sneg
Pripravite šale in rokavice, temperature bodo šle krepko pod ničlo.

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme. "Od severa in zahoda bo sneženje čez dan postopno zajelo vso državo, le po nižinah Primorske bo večinoma deževalo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Pihati bo začela šibka burja, ki se bo popoldne krepila, ponekod bo veter gradil zamete. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do okoli 4 stopinj Celzija."

urgenca Pozor! Zdravje Padci in prometne nesreče: Urgenca se polni
Sneg na cesti Arso opozarja Slovenija Pripravite se na sneg in močan veter

Pri vremenskem portalu Neurje.si napovedujejo, da bo začelo snežiti na Koroškem, kasneje tudi na Štajerskem in Gorenjskem, do popoldneva pa se bo sneženje razširilo nad vso Slovenijo. "Večinoma bo zapadlo od 5 do 15 centimetrov novega snega, lokalno na Koroškem, na območju Alp in na Notranjskem tudi do okrog 20 centimetrov," pišejo pri Neurje.si. "Najmanj snega bo na Primorskem in v Prekmurju. Kakšna snežinka ob burji popoldan namreč ni izključena tudi v bližini morja."

Na pot nikar brez zimske opreme

Pri prometno-informacijskem centru opozarjajo, da boste za svojo pot v času sneženja porabili več časa. "Predvsem pa se na pot ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme, vožnjo pa prilagodite trenutnim razmeram na vozišču," pišejo pri PIC-u.

Jutra bodo zelo mrzla

Jutri bo oblačno, predvsem na jugu in vzhodu države bo občasno še rahlo snežilo. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zjutraj zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo -5 od 0, ob morju do 3, najvišje dnevne od -4 do 2, na Primorskem okoli 6 stopinj Celzija." V četrtek se bodo temperature v osrednji Sloveniji zjutraj spustile do -17 pod ničlo.

Zimsko jutro | Avtor: Profimedia Profimedia

V sredo in četrtek bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, jutra bodo zelo mrzla.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Ob koncu tedna bo precej oblačno in nekoliko topleje, v nedeljo je možen tudi rahel dež," še napoveduejo pri Arsu. "Prvo polovico prihodnjega tedna bo znova precej jasno, po kotlinah se bo dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3