Zdravje > Aktualno
803 ogledov

Padci in prometne nesreče: Urgenca se polni

urgenca Saša Despot
Padci, prometne nesreče, pa tudi gripa ne pojenja.

V urgentnem kirurškem bloku je trenutno zaradi padcev in zdrsov na snegu ter prometnih nesreč kar 61 ljudi, sporočajo z UKC Ljubljana: "Glede na snežne razmere danes naši zdravniki opozarjajo na previdnost tako v prometu kot pri peš hoji," navajajo in dodajajo, da gre v glavnem za lažje poškodbe gležnjev in sklepov, pri katerih ni vedno nujen obisk urgence.

sneg ceste Sneg Slovenija Na cestah norišnica: Zastoji, zdrsi, prometne nesreče

Sicer se je čakanje na obravnavo že precej podaljšalo in se verjetno še bo. Po zadnjih podatkih o čakalni vrsti v urgentnem kirurškem bloku -  spremljate jih lahko tukaj - na obravnavo čaka 31 ljudi, v obravnavi jih je 42. 

Sneg Do -17 stopinj bo Slovenija Začelo se je: Do 20 cm novega snega, kje ga bo največ?

Gripa ne pojenja

Novi prostori Urgence UKC Ljubljana. Zdravje Stavka: To so navodila zaposlenim v UKC Ljubljana

Ta konec tedna so v Urgentnem kirurškem bloku Kirurške klinike obravnavali 592 poškodovancev, na Internistični prvi pomoči Interne klinike so pregledali 192 pacientov, na SNMP ZD Ljubljana pa 402: "Opažamo, da se pojavi gripe in respiratornih okužb še ne zmanjšujejo," so opozorili in dodali, da so v zadnjem tednu obravnavali 100 bolnikov z gripo in respiratornimi okužbami (teden prej 101).

Zadnji podatki Zdravje Gripa: To je pokazal graf

dežurni@zurnal24.si


 

 

 

 

Komentarjev 1
  • brencl47 17:36 12.februar 2018.

    O nujnosti obiska urgence je težko presojati, saj če si zlasti starejši, ob močni bolečini težko ločiš za kakšno poškodbo v resnici gre. Če se pa kasneje izkaže, da je šlo za resnejšo poškodbo, pa imaš težave ob naknadnem obisku ...prikaži več urgence oz. travmatologa. Zakaj ne uvedejo poosebno triažno obravnavo takih primerov, kjer bi lahko delovalo višje medicinsko osebje in zdravniki začetniki.