Slovenija
13119 ogledov

Na cestah norišnica: Zastoji, zdrsi, prometne nesreče

sneg ceste
1/11
PrtScr Prometno-informacijski center
Snežene padavine so zajele večji del države. Daljše poti, če je le mogoče, prestavite na kakšen drug dan.

Večji del države so zajele napovedane padavine. Medtem ko bo na Obali deževalo, drugje po državi sneži. Sneg se že oprijemlje cestišč, kar je lepo razvidno iz fotografij v zgornji galeriji. 

urgenca Pozor! Zdravje Padci in prometne nesreče: Urgenca se polni

Zgodilo se je že nekaj prometnih nesreč. Ponekod razmere zaostrujeta še veter, ki gradi snežne zamete, in megla. Trenutno sneg povzroča težave voznikom na štajerski, gorenjski in pomurski avtocesti, ponekod na primorski in dolenjski avtocesti.

Do prometne nesreče je prišlo na glavni cesti Velenje - Slovenj Gradec, pri Paki pri Velenju, zato je močno oviran promet in nastajajo zastoji. Na štajerski avtocesti pa je zaradi prometne nesreče oviran promet med predorom Ločica in Vranskim.

Še vedno je zaprta cesta Starod v smeri Kozine, in sicer pri Podgradu, kjer je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene vožnje italijanskega voznika tovornega vozila, poročajo Primorske novice. Iz smeri Kozine proti Hrvaški pa je cesta ponovno odprta.

Zaprta je še vedno cesta Škofja Loka - Železniki v Dolenji vasi. Na podravski avtocesti pa je pred priključkom Hajdina proti Mariboru oviran promet.

Mejni prehod Jelšane je zaradi snega na hrvaški strani zaprt za ves promet proti Hrvaški.

Zaradi snega je promet prepovedan za priklopnike in polpriklopnike na cestah Spodnja Idrija-Godovič, Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič, Žaga-Kobarid-Bovec, Razdrto-Manče.

Obvezna uporaba snežnih verig je na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo in Jezersko na avstrijski strani.

sneg Tolmin | Avtor: PrtScr Whatsupcams PrtScr Whatsupcams

Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo, da bodo vozniki za svojo pot v času sneženja porabili več časa. Predvsem naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme, vožnjo pa prilagodijo trenutnim razmeram na vozišču.

Že dopoldne je pobelilo večji del države, sneži tudi ponekod na Primorskem, med drugim v Novi Gorici. Od jutra je na Štajerskem zapadlo tudi do 15 centimetrov novega snega, na Gorenjskem in Posavju pa do 10 centimetrov.

Po napovedih agencije za okolje bo sneženje čez dan zajelo vse kraje, le ob morju bo večinoma deževalo. Na Primorskem bo začela pihati šibka burja, ki se bo popoldne krepila, ponekod pa bo veter gradil snežne zamete.

Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2 stopinji Celzija, na Primorskem okoli 4 stopinje Celzija. Od danes popoldne do torka zjutraj bo v večjem delu Slovenije zapadlo od 5 do 15 centimetrov svežega snega.

Na pot se ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme. Če ste res pripravljeni na vremenske nevšečnosti na cestah, lahko preverite tukaj. 

sneg ceste | Avtor: PrtScr Prometno-informacijski center PrtScr Prometno-informacijski center

Pred odhodom na pot preverite informacije o razmerah na cestah. Te so dostopne na portalu Prometno informacijskega centra za državne ceste, lahko pa si pomagate tudi z aplikacijami za mobilne telefone, kot sta DarsTraffic+ in AMZS, prometne informacije

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 15:17 12.februar 2018.

    gledam teh vaših 11 slik - nikjer nobene norišnice, nobenega zdrsa, nobene nesreče. Zdaj, ali delate nerealen cirkus ali pa niste sposobni pridobiti realnih slik iz realnih dogodkov.

  • banja 13:06 12.februar 2018.

    Po snegu? Torej, vozimo tako kot poleti. Zadnji trenutek žmigavce; da se zadaj prižgejo rdeče lučke, ko se dotaknemo zavornega pedala, le malo kdo ve. In zato se nihče ne spomni, da je tako pritiskanje na zavorni pedal znak, da ...prikaži več bomo močno zmanjšali hitrost ali ustavili. In tako naprej. Šofiranje je cela znanost! Za večino pa šofiranje pomeni telefoniranje.

  • Avatar Zala
    Zala 12:50 12.februar 2018.

    Na cestah norišnica .... ...... so nekateri res že pozabili, kako se vozi v snegu?

Sorodne novice