Slovenija
2049 ogledov

Zapleti ob jutrišnjem vračanju v šole

šola koronavirus učenci umivanje rok Profimedia
Ponekod je okuženih preveč učiteljev, drugi bodo ostali doma zaradi varstva lastnih otrok. Doma bodo ostali tudi tisti otroci, ki bi jih okužba lahko resno ogrozila.

Zaposleni na šolah in zavodih za učence s posebnimi potrebami so se večinoma odzvali k testiranju na covid-19, je povedala šolska ministrica Simona Kustec - testiralo se je približno 86 odstotkov zaposlenih. Jutri bi se v idealnih pogojih v šole vrnilo 4724 otrok in 2962 zaposlenih, poroča TV Slovenija.

A že zdaj je jasno, da bo število precej nižje. V Murski Soboti je bilo število okuženih zaposlenih previsoko, zato se pouk v Osnovni šoli IV še ne bo začel. Ne le zaradi okužb med zaposlenimi, ki jih je bilo po navedbah ministrice "kar nekaj odstotkov", nekaj učiteljev se ne bo vrnilo tudi zaradi varstva lastnih otrok, poroča TV Slovenija. Doma naj bi ostali tudi tisti otroci, ki bi jih okužba lahko resno ogrozila. 

Zaradi strahu pred okužbo se jutri denimo v Center Dolfke Boštjančič, Draga, vrača le 52 od 79 učencev, poroča Svet na Kanalu A. Kot je povedala tamkajšnja vzgojiteljica, se bo v eno od skupin vrnila le ena deklica namesto osmih učencev. Opozorila je tudi, da bo zalogaj govoriti z masko in vizirjem na glavi, saj veliko učencev ne komunicira verbalno. 

Ponekod pa so rezultati hitrih testov pokazali zelo dobre rezultate. Iz štaba CZ občine Vipava so denimo sporočili, da so danes v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava (CIRIUS) izvedli 110 hitrih testov pri zaposlenih, v Varstveno delovnem centru pa pri 40 zaposlenih in 13 oskrbovancih - vsi testi so bili negativni. Jutri se tako v CIRIUS vrača 100 učencev.

Socialna stiska Pediater Baš Zdravje Med mladostniki stiska, tudi samopoškodovalno vedenje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.