Slovenija
13838 ogledov

Zaprta je bila cesta na enega ključnih mejnih prehodov s Hrvaško

Prometna nesreča PGD Žužemberk Fotografija je simbolična
Zaradi prometne nesreče za ves promet zaprta cesta na enega od najbolj obremenjenih mejnih prehodov.

Glavna cesta Jelšane - Ilirska Bistrica je bila zaprta zaradi prometne nesreče pri Mali Bukovici, opozarja portal promet.si.  Nekaj pred četrto uro so cesto ponovno odprli. 

"Ob 13.01 sta v Dolenjah pri Jelšanah, občina Ilirska Bistrica, čelno trčila motorist in voznik kombiniranega vozila. V nesreči je bila ena oseba hudo telesno poškodovana. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali mesto nesreče in pristanek helikopterja, odklopili akumulatorja, ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

"Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti med Vrhniko in CP Log proti Ljubljani oviran promet. Nastal je zastoj," pa nekaj minut pred četrto poroča prometnoinformacijski portal. Ob pol petih so posledice prometne nesreče odstranjene, ostaja le še krajši zastoj. 

Po podatkih hrvaškega avtokluba (HAK) je nekaj pred tretjo sedem km dolg zastoj proti mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje. Več informacij o stanji na hrvaških cestah lahko najdete na tej povezavi

Pred tem so zaradi zaprte ceste na Jelšane priporočali obvoz po cesti Ilirska Bistrica - Zabiče - Novokračine - Jelšane in obratno (glej spodaj). Pot od Ilirske Bistrice do Rupe na drugi strani meje je dolga 12 kilometrov, predlagani obvoz pa je skoraj dvakrat daljši, pot pa zaradi lokalnih cest traja več kot pol ure. 

 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.