Slovenija
30 ogledov

Zaprte ceste, odkrite strehe in podrta drevesa

burja, valovi Žurnal24 main
Zaradi močne burje je popolnoma zaprta primorska hitra cesta med Selom in cestninsko postajo Nanos. V noči na sredo in v sredo bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo po napovedih Arso na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost 110 do 140 km/h.

Zaradi močne burje je zaprta primorska hitra cesta med Selom in cestninsko postajo Nanos v obe smeri. Prav tako je zaradi močnega vetra prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami na regionalni cesti Podnanos - Vipava - Ajdovščina ter Selo - Ajševica - Vogrsko ter za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na regionalni cesti Ajdovščina - Selo.

PREBERI ŠE:

Od 13. 41 je Uprava za pomorstvo in promet Koper zaradi močne burje priprla tudi koprsko pristanišče, kar pomeni, da o izplutju vsake ladje odločajo posebej od primera do primera. 

Hidrološko opozorilo | Avtor: Arso Arso
Agencija za okolje je izdala opozorilo zaradi visokega valovanja morja in močne burje. "Najvišji valovi nekaj sto metrov od obale lahko dosežejo višino do tri metre," pravijo pri Arso. "Visoko valovanje lahko ogrozi valovom izpostavljene dele obale. Morje bo močno vzvalovano tudi v četrtek."

Burja še ponoči in jutri

V noči na sredo in v sredo bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo po napovedih Arso na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost 110 do 140 km/h. "V četrtek bo burja postopoma slabela," napovedujejo pri Arso. "V noči na soboto pa ponehala."

Zaradi močnih sunkov vetra so zlasti s Primorske ponoči in preko dneva poročali o več razkritih strehah, potrganih žaluzijah, osnovna šola v Kopru pa je ostala brez plošče na strehi.  

Podrta drevesa in prekinitev elektrike

Sunki burje so podrli več dreves, padala so tudi na ceste, ponekod tudi izven Primorske, zlasti na območjih občin Krško, Sevnica in Brežice

Republiška uprava za zaščito in reševanje je popoldan poročala o razmajanem pločevinastem dimniku v Ilirski Bistrici ter podrtem dimniku na Tartinijevem trgu v Piranu.

Zaradi močne burje prihaja tudi do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na več mestih distribucijskega področja Elektra Primorska.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.