Slovenija
27407 ogledov

Zaradi možganske kapi v težkem stanju 20-letnica. Cepljena dva tedna nazaj.

Covid-19 Profimedia
Hudi zapleti pri 20-letnici, ki naj bi bila življenjsko ogrožena.

V UKC-ju je v življenjski nevarnosti 20-letnica, ki je bila pred slabima dvema tednoma cepljena s cepivom Janssen. Kot je neuradno poročala Televizija Slovenija, je ženska zaradi možganske kapi umrla. UKC smrti ni potrdil, potrdil pa je, da se ženska zdravi pri njih in da je življenjsko ogrožena. 

Primer še preiskujejo, več bo znanega proti večeru. V UKC Ljubljana so bolnico v urgentni ambulanti nevrološke klinike sprejeli v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah je poročal portal mmc. Zaradi tga, ker je od cepljenja minilo le malo časa, je UKC Ljubljana po informacijah N1 primer bolnice že prijavil NIJZ kot primer možnega stranskega učinka po cepljenju. Tudi v UKC Ljubjana menijo, da obstaja utemeljen sum za stranski učinek. 

Kot je znano, je komisija, ki je pregledovala smrt žene slovenskega diplomata v Bruslju, ki je bila ravno tako cepljena s cepivom Johnson & Johnson, julija ocenila, da je povezava smrti s cepljenjem gotova. 

V njenem primeru je prišlo do smrti zaradi tromboze v povezavi z nizko vrednostjo trombocitov. Zaradi njenega primera, ženska je umrla maja, so v Belgiji takrat začasno prekinili cepljenje mlajših od 41 let s tem cepivom. 

Mestni utrip Covid-19 Slovenija Najnovejša prognoza za Slovenijo: To nas čaka do konca leta! Covid green pass potrdilo Slovenija Takšna je meja veljavnosti covid potrdil

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 58
 • Avatar F16
  F16 20:23 28.september 2021.

  Življenja se ne more povrniti. Ampak če je to žrtev, da se zbudimo in sodimo vsem odgovornim za naklepni umor iz koristoljubja bo ta 20 letnica svetnica. Janez in ostali, vidim vas za zapahi!

 • milan35 19:10 28.september 2021.

  kako vas ne pece srce, ko lazete za pest kovancev? in le kako vas ni SRAM? tako ali drugace, tudi novinarjem boste enga dne klecali pred Vsemogocnim in odgovarjali.

 • PaPajapopi 19:01 28.september 2021.

  Kaj je barabe...ali premalo zaslužite z Janssen-om in bi ga sedaj radi ukinili ? ? ?