Slovenija
1789 ogledov

Zaradi protestov danes pouk na daljavo

protest proti PCT Anže Petkovšek Protest proti PCT
Zaradi možnosti protestov, ki naj bi se v Ljubljani odvijali tudi danes, bo popoldanski pouk za dijake, ki obiskujejo Elektrotehniško-računalniško strokovno šolo in gimnazijo Ljubljana, danes potekal na daljavo, so potrdili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Ravnatelj Elektrotehniške-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana Uroš Breskvar je ministrstvo zaprosil za soglasje za izvedbo pouka na daljavo, ki so ga na ministrstvu odobrili, so danes sporočili z ministrstva.

Ravnatelj je za STA potrdil, da bodo popoldanski pouk za dijake danes na srednji šoli izvajali na daljavo. Dijaki so v torek obtičali med množico protestnikov, ko so poskušali zapustiti šolo po končanem popoldanskem pouku. Zaradi protestov so bili ogroženi, je potrdil Breskvar, ki je poudaril, da želi dijakom zagotoviti varno izobraževanje.

protest proti PCT | Avtor: Anže Petkovšek Protest proti PCT Anže Petkovšek

Popoldanski pouk na srednji šoli sicer poteka zaradi prostorske stiske, s katero se srednja šola sooča zaradi ukrepov za omejevanje širjenja novega koronavirusa.

Breskvar je za STA potrdil, da se bo danes na daljavo izobraževalo šest oddelkov tretjih letnikov oziroma okoli 170 dijakov, ki bi sicer pouk spremljali v živo. O spremembi poteka pouka so bili po ravnateljevih besedah dijaki in njihovi starši pravočasno obveščeni.

protest proti PCT Protesti Slovenija Stevanović med protesti v Alejo, kjer naj bi imeli sestanek?

Policija okrepila prisotnost v središču Ljubljane

Policija glede na zbrane informacije tudi danes pričakuje neorganiziran shod in se je nanj pripravila. Policija je okrepila prisotnost okoli parlamentarnega poslopja. Stranka Resni.ca tokrat ni med tistimi, ki bi vabili na shod. 

Danes še vedno velja sklep vlade, s katerim je naložila policiji, da zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda z odredbo omeji ali prepove gibanje na območjih ali javnih mestih v Ljubljani, na Bledu in Predosljah v okolici Brda pri Kranju.

protest proti PCT | Avtor: Anže Petkovšek Protest proti PCT Anže Petkovšek

protest proti PCT Slovenija To pravijo o protestih v Ljubljani tuji mediji

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 14:32 06.oktober 2021.

    @bogdan76: Se strinjam z vami bogdan76, titoisti in komunajzarji nas terorizirajo in ne dovolijo, da bi normalno zaživeli in nas posiljujejo vsak dan, ne vem kako smo lahko dovolili, da z nami upravlja stranka bivših komunajzarjev in njihovim velikim vodjo na čelu.

  • bogdan76 14:24 06.oktober 2021.

    lluckyss,,,tebi je nasilje komunizma zamračilo razmičljanje dašedanes kvari Slovenijo zabiti titoisti

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:56 06.oktober 2021.

    Zaradi nekontroliranega policijskega nasilja danes pouk na daljavo...bi bil pravilen naslov... Policija s solzilcem zaplini vse od upokojencev, do dojenčkov, naključnih sprehajalcev in turistov..In to brez razloga, protesti so postali nasilni s strani posameznih protestnikov šele po policijskem nasilju.... Sramota !!