Slovenija
71 ogledov

Zaradi razpisa župan ob živce

Vladimir Prebilič, Kočevje Saša Despot
Dom starejših. Prizidek z interesi v ozadju. Županu je žal, da se je do svetnika vedel neprimerno.

Občina Kočevje bo v začetku prihodnjega tedna objavila razpis za gradnjo prizidka k domu starejših občanov (DSO), čeprav bi ga lahko po mnenju Lidije Žagar, direktorice DSO, že pred dobrim letom.

"Zaradi zavlačevanja in zato, ker se občina ni bila pripravljena odreči komunalnemu prispevku, nam za prizidek lani ni uspelo počrpati 300 tisoč evrov iz ukrepov za Pokolpje, kjer sta sicer za ta namen rezervirana dva milijona evrov," nam je povedala Žagarjeva. Prizidek bo stal 3,5 milijona evrov.

Pogoji so bili prilagojeni

Župan Vladimir Prebilič je pojasnil, da so na občini dobili že pripravljena izhodišča za razpis s strani projektantov, ki so kazala na nekomu prilagojene razpisne pogoje.

Medtem so, kot je dejal tudi na občinskem svetu, pripravljali nov razpis, na katerega se bo lahko prijavilo več izvajalcev.

 

Svetnik stopil na žulj

Nastala je tudi napetost med Prebiličem in Grego Mohoričem, občinskim svetnikom SD, sicer zaposlenim v DSO, ki je županu postavil vprašanje glede zavlačevanja z razpisom. Prebilič naj bi, kot nam je povedal Mohorič, Žagarjevo pozval na zagovor glede Mohoriča in med drugim dejal, naj med zaposlenimi naredi red. "Izgubil sem živce, stvari so bile sprovocirane. Vem, da ni bilo prav, da sem se tako odzval, in svetniku sem se tudi opravičil," nam je povedal 
Prebilič.

Komentarjev 3
  • privat 08:28 28.marec 2012.

    povej prebeliĆu ...mogoče on zrihta kako korist?? Veš ima zveze in poznanstva!! Najslabša oblika županovanja do zdaj!!

  • privat 07:01 04.marec 2012.

    prebelić bi lahko malo odstopil...naj gre raje domov zgago delat!! Ja vem da tam ne upa...hi hi prebeličko

  • Jaoming 08:16 01.marec 2012.

    Evo tako imamo pa v Kočevju. Vsak misli le na svojo rit če pa ima kdo dober predlog pa ga je treba takoj zatret ker jaz ne bom imel nobene koristi.