Slovenija
17 ogledov

Zaresove ministrice tudi uradno odšle

Zaresove ministrice Boštjan Tacol
Zaresovim ministricam danes funkcije tudi uradno prenehajo. Njihova ministrstva prevzemajo Gaspari, Žekš in Pahor.

Poslanci so se na današnjem zadnjem rednem zasedanju pred parlamentarnimi počitnicami seznanili z odstopi ministric iz vrst Zaresa, Darje Radić, Irme Pavlinič Krebs in Majde Širca, s čimer so jim funkcije tudi uradno prenehale.
Vse tri ministrice so se poslancem zahvalile za sodelovanje.

Radićeva brezposelna
Radićeva je dejala, da še ne ve, kje se bo zaposlila, danes pa bo tudi zaprosila za nadomestilo plače. Na šoli za turizem, kjer je bila zaposlena, je ne morejo več zaposliti za poln delovni čas, ena od možnosti pa je, da ustanovi svoje podjetje.

Pahor: sam svoj šef na javni upravi
Hkrati so se poslanci seznanili z obvestilom premierja , da bodo njihove resorje tri mesece vodili drugi ministri: gospodarsko ministrstvo bo vodil minister za razvoj Mitja Gaspari, ministrstvo za kulturo bo prevzel minister brez listnice Boštjan Žekš, sicer odgovoren za Slovence v zamejstvu in po svetu, ministrstvo za javno upravo pa bo vodil Pahor ob pomoči generalne sekretarke vlade Helene Kamnar.

 

Komentarjev 1
  • privat 19:29 11.julij 2011.

    doro došle v Kočevski lobi...tukaj smo bili vsi za Pahorja ,danes pa smo vsi brez zaposlitve,brez sociale ..mamo pa ciga..ne pa policaje na vsakem koraku. Pridite policija vas bo čuvala saj so vsepovsod