Slovenija
32 ogledov

Zbornik o shodih v podporo Janši

Shod v podporo Janši David Jug
Zbirko govorov in fotografij s shodov Odbora 2014 so izdali v zborniku.

Založba Nova obzorja in Odbor 2014 sta v Ljubljani predstavila zbornik z naslovom Upanje, pravica, svoboda. Gre za zbirko govorov in fotografij s shodov Odbora 2014, ki jih je ta pripravil v podporo od junija do decembra letos zaprtemu predsedniku SDS Janezu Janši.

Shodi so bili "brbotanje duha"

Davidu Tasiču, ki je tudi sam aktivno sodeloval na shodih, se zdi ključno, da se je na shodih zvrstila kopica različnih mnenj in ljudi. Predsednik skupščine Odbora 2014 Aleš Primc je ocenil, da nihče drug v Sloveniji v eni uri vsak dan ne bi mogel ponuditi toliko dobrih misli, kot jih je bilo na shodih. "Naši shodi so bili brbotanje duha, vsak, ki je nanje prihajal, pa je domov odhajal obogaten in poln nove moči," je dejal.

Po besedah predsednika Odbora 2014 Damirja Črnčeca zbornik vsebuje številne govore, vendar ne vseh, saj so številni govorci govorili prosto, nekateri pa iz različnih razlogov soglasja za objavo niso dali.

Pravna fakulteta odpovedala gostoljubje

Za nocojšnjo predstavitev so si sicer po njegovih besedah prizadevali pridobiti kakšno večjo dvorano, kot je dvorana v Slovenski matici, ki je bila danes nabito polna. Rezervirali so dvorano na Pravni fakulteti v Ljubljani, vendar jim je fakulteta čez nekaj dni gostoljubje odpovedala, ker da naj bi bili moralnopolitično neprimerni. To po besedah Črnčeca samo kaže na to, v kakšnem okolju živimo v letu 2015.

Komentarjev 17
  • Senior 10:50 15.januar 2015.

    Butalci na pohodu.Totalno blesav folk!!!!

  • tomaz 10:24 15.januar 2015.

    Jaz še vedno ne razumem vse te komedije okoli JJ. Po tem kar smo brali v medijih, je sledenje poti denarja prišlo do računa SDS. Zakaj nihče noče tega pojasniti, od kot denar. Tudi če sodba pade zaradi procesnih napak, ...prikaži večpak, še vedno obstaja dejstvo, da denar ni padel kar iz lufta. Ne vem a sem tko butast, ali pa res nekaj ne razumem, tu moja logika odpove...

  • tralala 09:48 15.januar 2015.

    Je. Oblazinjena.