Slovenija
23 ogledov

Zdaj daje, lani je odrekal

Na pol ure so včeraj društva, razvrščena po dejavnostih, pristopala k podpisu po Žurnal24 main
Denar za društva. Župan javno podpisal tisto, kar jim je prej hotel vzeti.
Lani protestni shod
Znižal postavke. Večina društev v Občini Trebnje lani ob tem času od občine še ni dobila niti pogodb niti denarja, župan pa je takrat napovedal 50-odstotno znižanje postavk za delovanje društev v proračunu 2010. Predstavniki društev so se zato zbrali pred občino na opozorilnem srečanju.

Župan Alojzij Kastelic je včeraj popoldne povabil predstavnike javnih zavodov in društev k podpisu pogodb za sofinanciranje njihovih dejavnosti iz občinskega proračuna. To, da je bil podpis napovedan javno in so bili nanj povabljeni tudi novinarji, se zdi nekaterim občinskim svetnikom sporno.

Preglasovali so ga
Da župan omenjeno dodeljevanje denarja obeša na velik zvon, se zdi Špeli Smuk, občinski svetnici Drota, višek cinizma: “Denar za te pogodbe smo z amandmaji zagotovili svetniki. Župan je namreč v svojem predlogu letošnjega proračuna sredstva za društva in javne zavode občutno zmanjšal. Predlagane amandmaje je zavrnil, a smo jih svetniki izglasovali, saj bi bilo v nasprotnem primeru ogroženo delovanje teh ustanov.”

Pred enim letom

Z odložitvijo volilnih opravil v Občini Trebnje predvidevam, da nam župan še nekaj časa ne bo prizanašal s takimi in podobnimi farsami.
Špela Smuk, občinska svetnica Drota

Ob lanskoletnem protestnem shodu društev smo lahko slišali naslednje besede župana Kastelica, ki pa jih, kot kaže, ni uresničil: “Tovrstni zbori in protestiranje pomenijo samo to, da bomo od zdaj naprej ravnali po zakonodaji in točni proceduri ter društev iz občinske uprave ne bomo več klicali k podpisu pogodb.”  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.