Slovenija
25 ogledov

Zdrsi kot za stavo, k sreči le ena poškodba

Kronovo PIC
Med včerajšnjim obilnim sneženjem so novomeški policisti obravnavali kar 23 prometnih nesreč, večinoma zdrsev zaradi neprilagojene hitrosti. Vremenoslovci napovedujejo nove padavine.

Med včerajšnjim obilnim sneženjem so policisti samo na območju novomeške policijske uprave obravnavali 23 prometnih nesreč.

PREBERI ŠE:

Dragatuš | Avtor: PIC PIC
"V njih je nastala premoženjska škoda, ena prometna nesreča pa je bila tudi z lažjimi telesnimi poškodbami," pojasnjuje Alenka Drenik s PU Novo mesto. "Najpogostejši vzroki prometnih nesreč so bili neprilagojena hitrost glede na vremenske razmere in stanje vozišča ter neprimerna varnostna razdalja."

V treh primerih so bili v nesrečah udeleženi vozniki tovornih vozil, v enem primeru voznik osebnega vozila in peška, v enem voznik avtobusa in voznik osebnega vozila. "V štirih primerih je šlo za samoudeležbo voznikov osebnih avtomobilov, največkrat za zdrse zaradi neprilagojene hitrosti," je pojasnila Drenikova. "V ostalih primerih so bili v nesrečah udeleženi vozniki dveh ali več osebnih avtomobilov."

Colnarji | Avtor: PIC PIC
Na avtocesti so se med obilnim sneženjem včeraj popoldan zgodile tri prometne nesreče.

Še bodo padavine

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme, za jutri pa delno jasno z meglo po nižinah. "Čez dan se bo pooblačilo, popoldna bo ponekod v južnih krajih rahlo deževalo," napovedujejo za petek. 

V soboto bo oblačno, na zahodu bodo padavine, ki se bodo v noči na nedeljo prehodno okrepile in zajele večji del Slovenije. "Po nižinah bo deževalo," napovedujejo na Arsu. "V nedeljo bo oblačno, predvsem na zahodu bodo občasno še padavine."

Ne pozabite na varnostno razdaljo

Prometno-informacijski center voznike opozarja, da bodo tudi v teh dneh na cestah posipne in plužne skupine. "Voznikom priporočamo, naj se na pot odpravijo prej kot običajno, z ustrezno zimsko opremo ter očiščenimi vozili, še posebej to velja za tovorna vozila," pišejo na spletni strani PIC. "Ne pozabite na ustrezno varnostno razdaljo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.