Slovenija
7459 ogledov

Združena desnica: Prekinili bi svetovalne pogodbe in korupcijo ter denar nakazali družinam

Združena desnica
1/6
Anže Petkovšek Nova politična stranka Združena desnica, ki jo sestavlja Primčeva stranka Glas za otroke in družine ter Kanglerjeva NLS.
Aleš Primc in Franc Kangler skupaj s strankama na volitve s koalicijo Združena desnica, ki obljublja, da bo namenila obsežen del sredstev za družine.

Predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc in predsednik programskega sveta Nove ljudske stranke Slovenije Franc Kangler sta danes ob spremstvu več vidnih političnih obrazov podpisala dogovor o skupnem nastopu na volitvah v okviru koalicije Združena desnica.

Metka Zevnik, podpredsednica stranke Glas za otroke in družine, je sodelovanje označila kot otoplitev v slovenskem političnem prostoru. O sodelovanju z nekaterimi drugimi manjšimi strankami na desnem polu pa se še pogovarjajo.

Slovenija kot država se tako nizko kot danes še ni znašla. Država je pred razpadom zdravstvenega, obrambnega in pravosodnega sistema. Rešitev za takšen položaj vidi v združevanju tistih, ki nosijo odgovornost za to države in ki si jo nosili že v času osamosvajanja.

- Franc Kangler

Oba prva moža strank, ki pravita, da bosta na soočenjih gostovala izmenično, obljubljata, da bo koalicija ob dobrem rezultatu zagotovo uresničila vsaj 14. točk, ki so jih podpisali danes. Zaveze, ki se osredotočajo predvsem na družine, pa niso še dokončne, ampak jih bodo še dopolnjevali.

Ob rojstvu vsakega otroka vsaj 3.000 evrov, univerzalni otroški dodatek v višini 200 evrov letno

Kaj torej obljubljajo? Ob rojstvu vsakega otroka 3.000 evrov, za drugega in vsakega naslednjega otroka pa še tisočaka več. Dodatnih 3.000 evrov letno za pomoč vsaki mladi družini - do 29. leta starosti mame - za reševanje stanovanjskega problema. Univerzalni otroški dodatek v višini 200 evrov letno do 18. leta starosti. Letno zvišanje povprečne neto plače za 400 evrov letno z znižanjem dohodnine z dvigom splošne olajšave. Upokojencem, ki so mame in očetje, bi namenili 100 evrov letnega dodatka. Vsi stari starši  - zaposleni, brezposelni in upokojeni - bi pridobili pravico do bolniškega nadomestila za varovanje bolnih vnukov.

Poleg vseh bombončkov staršem, ki jih je Aleš Primc ocenil na skupno 654 milijonov evrov, zagotavljajo, da bodo zagotovili tudi pravno državo, preprečili zlorabe v pravosodju in zdravstvu, spodbujali kmetijsko politiko, uvedli prijaznejšo davčno politiko ter zagotovili kakovostne pogoje dela za vojsko, policijo in gasilce.

"ne bomo kupovali dragih avtomobilov, izkoreninili bomo korupcijo v zdravstvu"

Na vprašanje, kje bodo zagotovili denar, pa Primc odgovarja, da ima Slovenija še veliko rezerv na finančnem, a hude primanjkljaje na družinskem področju: "Ne bo dragih svetovalnih pogodb, ne bomo kupovali dragih avtomobilov, izkoreninili bomo korupcijo v zdravstvu." Kangler vidi možnost v prerazporeditvi obstoječih sredstev.

Poleg Kanglerja in Primca je bilo na podpisu zavez danes mogoče videti nekaj starih političnih znancev, ki bodo kandidati Združene desnice, na primer nekdanji župan Murske Sobote Anton Štihec, nekdanja podpredsednica SDS in poslanka Sonja Ramšak ter nekdanji poslanec SLS Franc Pukšič.

Združena desnica | Avtor: Anže Petkovšek Nova politična stranka Združena desnica, ki jo sestavlja Primčeva stranka Glas za otroke in družine ter Kanglerjeva NLS. Anže Petkovšek

Komentarjev 39
  • deželan 21:48 08.maj 2018.

    Ko nekdo začne deliti denar se je prav vprašati ali deli svojega ali v našem imenu našega. Kolikor vemo je vsak Slovenec zadolžen preko 15.000 € in če že deli naj nam da denar, da nas razdolži.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:51 04.marec 2018.

    Združena levica in združena desnica - vsi samo nekaj obljubljajo in skupaj delujejo da sprejo narod na dva pola. Kdaj pa boste volivci zedinjeni, da je treba tele leve in desne končno enkrat že v rit brcnit?

  • Avatar Zala
    Zala 14:06 03.marec 2018.

    Kangler in Primc ... ... kandidata iz oslovske klopi.

Sorodne novice