Slovenija
4314 ogledov

Židan razkril, koga pelje na volitve

Dejan Židan Saša Despot
Socialni demokrati so se odločili razkriti imena oz. kandidate za poslance.

Socialni demokrati (SD) so danes med drugim razpravljali o okvirni kandidatni listi. Stranka zaključuje postopke in ima večino kandidatov za volitve že določeno. Na posameznih mestih sicer še potekajo pogovori in so spremembe še možne v marcu, ko bo predsedstvo dokončno potrdilo kandidatno listo, zatem pa jo bo potrdila še konvencija stranke. "Odločili smo se, da bomo kandidate za ministre in poslance predstavili vnaprej, saj je prav, da ljudje vedo, kdo bo uresničeval obljube, ki jih stranka daje pred volitvami. To pričakujemo tudi od drugih strank," je poudaril Židan.

SD pa že razkriva posamezna imena oz. kandidate za poslance. Tako je Židan danes napovedal, da bodo kandidirali državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar, nekdanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, nekdanji direktor Soče in Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Franc Hočevar, podjetnik Dušan Olaj, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak ter ministrica za obrambo Andreja Katič, nekdanji minister Jernej Pikalo, nekdanji prvi sindikalist Dušan Semolič in nekdanji selektor rokometne reprezentance Slavko Ivezič. Med njimi je tudi strokovnjakinja za mednarodno pravo Dominika Švarc Pipan, ki so jo danes imenovali za predsednico strankinega sveta za pravosodje. Na kandidatni listi bosta tudi Židan in glavni tajnik SD Dejan Levanič ter večina sedanjih poslancev SD, z izjemo Marije Bačič, ki se bo upokojila.

Stranka po Židanovih navedbah tudi končuje pripravo volilnega programa. Predsedstvo je danes razpravljalo o volilnih aktivnostih in med drugim analiziralo posvet stranke, na katerem so se pred nekaj tedni posvetili področju gospodarstva. Predvidoma v začetku marca bodo na posvetu razpravljali o družbeni neenakosti na področju zdravstva, pravne države in dela oz. prekarnega dela, je po seji predsedstva stranke v izjavi novinarjem povedal predsednik Dejan Židan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • izRODEk 08:16 22.februar 2018.

  Stranka SD je organizirana MAFIJSKA ORGANIZACIJA! Nadzorujejo večino upravnih struktur te države in držijo državo za talko v zameno za položaje, katere zasedajo. SD je zlo naše družbe! SD bodo volili starostniki z zadovoljivimi pokojninami, kateri ne želijo sprememb po ...prikaži več bolj pravični družbi - njim nič ne manjka in si želijo, da takšno katastrofalno stanje v državi traja še naprej. SD ima še kakšnih 20 let, da ta gamad 65-70 let pocrka, potem teh mafijcev ne bo nikjer več. Kadri SD so za pokozlat!

 • Avatar čavez
  čavez 07:53 22.februar 2018.

  Upam da imajo Slovenci dovolj teh političnih prevarantov, ki jim je zgolj osebni interes.

 • maresem 07:23 22.februar 2018.

  Sami preverjani kadri s strani udbomafije.