Slovenija
8796 ogledov

Anketa: Stranka Marjana Šarca prehitela stranko stranko Janeza Janše

Marjan Šarec Saša Despot
Slovenke in Slovenci bi na volitvah - vsaj tako kot kažejo rezultati zadnje ankete - stavili na novo stranko.

Najbolj priljubljena slovenska politična stranka v Sloveniji je v tem trenutku, kot kaže anketa Mediana Pulse za POP TV, stranka, o kateri je le malo znanega ... Lista Marjana Šarca je namreč le napovedala, da bo sodelovala na parlamentarnih volitvah. A če bi bile volitve danes, bi največ ljudi (12,3 odstotka) prepričala prav stranka Marjana Šarca. Sledi Janševa SDS, ki je na račun nezakonitega kreditiranja zabeležila najslabši rezultat v zadnjih dveh letih (8,7 odstotka).

Za SD bi sodeč po anketi Mediane Pulse, v kateri je sodelovalo 700 ljudi, glasovalo 8,3 odstotka anketiranih, za SMC 6,0 odstotka, za Levico 5,4 odstotka, za DeSUS 4,6 odstotka in za Novo Slovenijo 3,7 odstotka. 

Neopredeljeni je bil sicer vsak peti (20,3 odstotka). Skoraj 13 odstotkov vprašanih pa po poročanju POP TV ne bi izbralo nikogar. Slabih devet odstotkov pa pravi, da zagotovo ne bi volili.

Marjan Šarec Slovenija Marjan Šarec: "Psi, ki so mešani, so bolj odporni, kot tisti z rodovnikom!"

Kaj pa najpriljubljenejši politiki?

Najbolj priljubljen politik je Borut Pahor, drugi je kamniški župan Marjan Šarec, tretji predsednik državnega zbora Milan Brglez. Sledijo slovenska komisarka Violeta Bulc, evropska poslanka SD Tanja Fajon in prvi mož SD Dejan Židan.

državni zbor Slovenija Na oblast s krediti
Komentarjev 41
  • resnica42 23:17 14.april 2018.

    Prepričan sem,da ima Lista novinarja Bojana Požarja najboljši program ! www.listanovinarjabojanapozarja.si in 33 točk ni več LNBP

  • resnica42 23:13 14.april 2018.

    www.listanovinarjabojanapozarja.si

  • resnica42 23:12 14.april 2018.

    Zagotovo bomo volili Listo novinarja Bojana Požarja ! Zato ker ima odličen program! www.listanovinarjabojanapozarja.si