Slovenija
8 ogledov

Združili so interese vseh

Župan Anton Maver je s predlaganima grbom in zastavo občine zadovoljen. (Foto: Ž Žurnal24 main
Občinski grb. Predstavlja značilnosti obeh nekdanjih krajevnih skupnosti.

Svetniki Občine Mokronog - Trebelno so v prvi obravnavi soglasno potrdili odlok o grbu in zastavi. Tako so v občini po lanskem neuspelem anonimnem natečaju le korak bliže k prvemu občinskemu grbu.

Odločitev aprila
Odlok o grbu in zastavi. Druga obravnava bo predvidoma na aprilski seji občinskega sveta. Do takrat lahko občani podajo svoja mnenja. Predlagana grb in zastava ter vsebina odloka bodo objavljeni na spletni strani občine pa tudi v prihodnji številki občinskega glasila.

Dveh barv
Občina, ki bo letos dopolnila šele četrto leto svojega delovanja, grba namreč še nima. “Je pa res, da sta lasten grb imeli bivši krajevni skupnosti Mokronog in Trebelno. Treba je bilo združiti interese,” pojasni župan Anton Maver. Grb naj bi sestavljala srebrno in rdeče polje. Na levi naj bi bil trojni vinarski atribut: zeleni trtni list, črn ključ in moder vinski grozd, na desni strani pa odtis človeškega stopala v barvi kože. “Odločili smo se za preprostejšo upodobitev, kar ima tehnološke, predvsem pa vizualne prednosti. Po mojem mnenju bo za naše občane izrazna različica sprejemljiva, širše gledano pa prepoznavna in vešča,” izpostavi župan.

Tudi zastava
Občina bo dobila tudi svojo zastavo. Zgornja polovica naj bi bila bele in spodnja rdeče barve, na sredino pa umeščen grb občine, doda Maver.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.