Slovenija
13286 ogledov

Okužb je že 16: Primorki so rekli, da testiranje ni potrebno, a je vztrajala

Koronavirus Profimedia
31-letna Lucijčanka je o svojem slabem počutju svojce obvestila že pred vrnitvijo iz Švice in izrazila željo, da bi opravila test, pišejo Primorske novice.

"Do 14. ure smo na okužbo s koronavirusom testirali 981 oseb. Okužba je bila potrjena pri 16 osebah," so sporočili z vlade

Svojci obolele Primorke so od torka iskali nasvet pri vseh pristojnih institucijah, kjer pa so glede na opis njenega počutja, ki ni vključevalo vročine, presodili, da testiranje ni potrebno, še poročajo Primorske novice in navajajo izjavo obolele, ki se zdaj nahaja v izolaciji na ljubljanski infekcijski kliniki: “Običajno redko zbolevam, imam močan imunski sistem, a tokrat so bili občutki drugačni. Imela sem glavobole, čutila sem utrujenost in bolečine v mišicah.”  Koronavirus Drakonski ukrep Svet Vrag je vzel šalo: Država omejuje gibanje za četrtino prebivalstva

Ženska je bila med svojim delom v Švici v stiku s tujci, tudi s številnimi Italijani.

Svojci so že v torek poiskali nasvet pri zdravstvenih institucijah v Luciji, Izoli in Kopru ter pri koprski izpostavi NIJZ, a jim je bilo rečeno, da glede na opis njenega počutja testiranje ni potrebno, pišejo Primorske novice. 

Koronavirus Koronavirus Svet Strokovnjak za epidemije: V karieri še nisem srečal bolj strašljive bolezni

“V sredo sem se z avtom odpravila na pot domov. Nikjer se nisem ustavila, vozila sem vso pot od Švice do Lucije. Z nikomer nisem imela stikov,” pripoveduje Lucijčanka. Ob vrnitvi je bila v samoizolaciji doma, kjer živi sama. Svojci so ji prinesli hrano, a še to so pustili pred vrati. 

Ker jasnih odgovorov od pristojnih ni dobila, se je sama z avtom odpravila do izolske urgence.

“Počakala sem pred prostorom, kjer opravljajo teste, z nikomer nisem bila v stiku. Takoj so mi nadeli tudi masko in mi vzeli bris ter me poslali domov,” je povedala za Primorske novice

Zvečer so ji sporočili, da je test pozitiven in da naj se pripravi, saj jo bodo z rešilcem odpeljali na infekcijsko kliniko.

Več lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 2
  • supreme 17:14 08.marec 2020.

    Tisti glupi dohtarji bi se lohk naucili mlo od nje kako se dela

  • max 15:05 08.marec 2020.

    Po utemeljenem sumu, da je okužena so jo poslali domov. Ko je bil sum potrjen so jo prišli iskat in peljali v Ljubljano. Pa ker bedak jo je poslal domov aloooo!! Na rezultat preiskave bi morala počakat v bolnici v ...prikaži več izolaciji. V Ljubljani počnejo isto, potencialni bolniki pa gredo z avtobusom domov in čakajo. Ali jaz ne razumem, ali je to skorajda namerno širjenje virusa.