Slovenija
4402 ogledov

Zelena luč za dodatke v zdravstvu

Bolnišnica - fotografije je simbolična Profimedia - fotografija je simbolična
Vlada je podaljšala posebni vladni projekt za plačno skupino J v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva.

Vlada bo tako vzpostavila možnosti dodatnega nagrajevanja bolj obremenjenih javnih uslužbencev, ki bodo lahko za posamezni mesec zaradi povečanega obsega dela prejeli dodatek za delovno uspešnost v višini 150 evrov bruto za polni delovni čas.

Finančna sredstva za izvajanje omenjenega projekta bo vlada zagotovila iz proračunskih sredstev ministrstva za zdravje, ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter ministrstva za solidarno prihodnost, so z ministrstva za zdravje sporočili po dopisni seji vlade.

Kot so spomnili, je bil posebni vladni projekt sprejet na podlagi sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev in realizaciji dogovora o nujnih ukrepih na področju plač v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva in nadaljevanju pogajanj. Ta določa, da stranke sporazuma soglašajo, da vlada v sodelovanju s sindikati, podpisniki sporazuma, pripravi merila in kriterije, na podlagi katerih je sprejela posebni vladni projekt, ki je omogočil izplačevanje delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela za plačno skupino J v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva.

A v praksi še vedno prihaja do situacij, ko izvajalci na podlagi razpisanih prostih delovnih mest za delovna mesta v plačni skupini J ne morejo dobiti ustreznih zaposlitev, oziroma javni uslužbenec odpove pogodbo o zaposlitvi, zaradi česar se povečuje tveganje oddajanja storitev zunanjim izvajalcem, so še opozorili v sporočilu za javnost.

koalicija Slovenija Na začetku leta so si zadali časovnico, to jim je uspelo Zdravniki Slovenija Slovenija Fides: Vlada krši zakon!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.