Slovenija
45 ogledov

Želi trdo roko direktorja

Alojzij Kastelic je potrdil, da se za podžupanski mesti dogovarja z občinskima s Žurnal24 main
Občinska uprava. Vodil naj bi jo nov direktor. Ena uslužbenka v odhodu.

Trebnje. Ali bo zamenjal direktorja občinske uprave Rada Javornika, župan Alojzij Kastelic ni ne zanikal ne potrdil. Je pa povedal, da ne želi o tem v javnosti govoriti, dokler zadeve niso potrjene, temu pa bo sledila izjava za javnost.

Le dve leti
Rado Javornik
. Za direktorja občinske uprave je bil imenovan leta 2009, potem ko je bilo več razpisov za to delovno mesto razveljavljenih. Pred tem je občinsko upravo vodil kot vršilec dolžnosti direktorja.

Iščejo rešitve
Želim, da občinska uprava v prihodnje čim bolje funkcionira. Ni županova naloga, da direktno vodi upravo. Potrebna je sorazmerno trda roka direktorja. Upam, da bomo našli rešitev, ki bo vsem pogodu,” je izpostavil. Pri tem je dodal, da bo zaradi odcepitve Krajevne skupnosti Mirna iz trebanjske občine potrebna reorganizacija uprave. Ta trenutno šteje 24 zaposlenih. Za koliko jo namerava zaradi manjšega obsega občine zmanjšati, ni povedal, je pa pojasnil, da so nekateri oddelki, kot je oddelek za okolje in prostor, okrnjeni, “pri nekaterih zadevah pa bodo rezerve in tukaj bo treba stvari premakniti”. Upravo bo zagotovo zapustila ena sodelavka, ki bo odšla v mirnsko občino, je dodal.

Pogovori še tečejo
V občinskem svetu koalicije še ni sklenil. “Pogovori so tekli v krogu desnosredinskih strank. Tukaj iščem podporo in dogovore o prihodnjem sodelovanju,” je povedal. Potrdil je govorice, da se dogovarja o imenovanju Nade Pepelnak (SDS) in Silvestra Prparja (SLS) za podžupana. “Na ta način sem želel, da se opravi tudi fotografiranje (novega občinskega sveta pred ustanovno sejo, op. a.),” je izpostavil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.