Slovenija
69 ogledov

Promet na avtocesti ovira daljnovod

Velenje
1/22
Bralec Aleš
Na primorski avtocesti med razcepom Nanos in priključkom Razdrto je oviran promet v smeri Kopra in v smeri Ljubljane zaradi saniranja nevarno povešenega daljnovoda čez avtocesto.

Primorska avtocesta je med razcepom Nanos in priključkom Razdrto je zaradi saniranja nevarno povešenega daljnovoda zaprta v obe smeri. Avtocesta bo predvidoma zaprta kratek čas. Nastaja zastoj v obe smeri, so sporočili iz prometno-informacijskega centra.

Zaradi podrtih dreves in električnih drogov so zaprte tudi številne druge ceste, obstaja pa tudi nevarnost padanja ledenih sveč z vseh viaduktov in mostov.

Previdno! 

Na gorenjski, pomurski in dolenjski avtocesti je zaradi izpadov električne energije občasno slabša osvetljenost v vseh predorih. Zaradi več poškodovanih varovalnih ograj ob avtocestah je povečana nevarnost, da vozniki naletijo na živali na cesti.

Na glavni cesti Ljubljana-Kočevje med Ortnekom in Žlebičem je zaradi podrtega drevja promet dovoljen samo za osebna vozila.

Na štajerski avtocesti je zaradi podrtih dreves na počivališču Polskava proti Ljubljani zaprt uvoz, v smeri Ljubljane je oviran promet pred priključkom Celje-vzhod.


Zaradi burje je na regionalni cesti Podnanos - Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.
Zaradi poledice in zimskih razmer so zaprte ceste Željne - Rog - Baza - Podturn, Hrib - Trava - Podplanina ter mejni prehod Podplanina in mejni prehod Novi Kot.

Na cestah Ajdovščina - Col - Godovič ter na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje je zaradi snega na cestišču prepovedan je promet za priklopnike in polpriklopnike.

V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom.

Na vlakih manj prostora

Delavci Slovenskih železnic in zunanji izvajalci na najbolj problematičnih odsekih prog po vsej Sloveniji delajo 24 ur na dan. Zato se stanje v železniškem potniškem prometu postopno izboljšuje, številne proge bodo v torek spet prevozne, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Proga med Bohinjsko Bistrico in Jesenicami bo predvidoma odprta v torek, ko bodo očiščena drevesa od Bleda do Bohinjske Bistrice in odstranjen sneg. Do takrat bodo med obema postajama vozili avtobusi.

V torek bo za prevoz z dizelskimi vlaki odprta proga med Ljubljano in Borovnico. Proga od Borovnice do Divače zaradi obsežnih poškodb ostaja zaprta in na njej bodo še naprej vozili avtobusi. Slovenske železnice si prizadevajo v kar najkrajšem času progo usposobiti za vožnjo dizelskih vlakov, sanacija električne mreže bo zaradi velikih poškodb dolgotrajnejša.

Med Pivko in Ilirsko Bistrico bodo tudi v torek namesto potniških vlakov vozili avtobusi.

Proga Ljubljana-Dobova je normalno prevozna.

Med Zidanim Mostom, Mariborom in Šentiljem bodo po končanih delih spet vzpostavljene vožnje električnih vlakov že to noč.

Ponoči se bodo nadaljevala tudi dela na gorenjski progi. Predvidoma bodo električni vlaki med Ljubljano in Kranjem spet začeli voziti do torka zjutraj. Predvidoma v torek dopoldne, če bodo razmere to dopuščale, bodo med Kranjem in Jesenicami začeli voziti dizelski vlaki. Do takrat bodo med Kranjem in Jesenicami vozili avtobusi.

Proga med postajama Šmartno ob Paki in Velenje bo odprta v torek dopoldne.

Proga Ruše-Prevalje bo tudi v torek zaprta, saj bodo na njej zaradi padlega drevja še potekala dela. Med obema postajama vozijo avtobusi.

V tujino z zamudo do 120 minut

V mednarodnem prometu z Avstrijo bodo tudi v torek nastajale najmanj triurne zamude, napovedujejo na Slovenskih železnicah. Na avstrijski strani namreč promet čez mejna prehoda Jesenice in Špilje še vedno ne poteka. Za nočna vlaka MV 414 (Beograd-Ljubljana-Zürich) in EN 498 (Zagreb-Ljubljana-München) bo med Ljubljano in Beljakom organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

Stoji več kot 60 tovornih vlakov

Izredno problematično je stanje v tovornem prometu. S četrtka na petek je bil zaradi vremenskih razmer prekinjen promet tovornih vlakov med Ljubljano in Sežano ter Koprom. V četrtek je v Kopra in iz njega še lahko peljalo 38 tovornih vlakov Slovenskih železnic, kljub velikim težavam je lahko potekal tovorni promet tudi na drugih progah. Zaradi izrednih vremenskih razmer se je v soboto in nedeljo ustavil tudi ostali železniški tovorni promet po vsej Sloveniji. Trenutno na celem železniškem omrežju stoji več kot 60 tovornih vlakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.