Slovenija
1374 ogledov

Znamenitosti, ki turiste v Ljubljani najbolj privlačijo

ljubljana
1/12
Saša Despot
V Turizmu Ljubljana vodijo statistiko najbolj priljubljenih znamenitosti Ljubljane med kupci Turistične kartice Ljubljane, se pa glede na leta ne razlikujejo bistveno.

Najbolj obiskane atrakcije v Ljubljani po analizi Turistične kartice Ljubljana v obdobju od 1. januarja letos do konca julija so Ljubljanski grad, vožnja s turistično ladjico, Narodni muzej (Prešernova), Prirodoslovni muzej, vožnja s turističnim vlakcem, Narodna galerija, Mestni muzej, Moderna galerija, Živalski vrt in Etnografski muzej. (Vir: TIC).

Ljubljanski grad obvezen cilj vsakega turista

Tako tuji gostje, kot Slovenci, ki si želijo ogledati Ljubljano, imajo skupne točke. "Informatorji na informacijskih točkah opažajo, da se priljubljene turistične znamenitosti ne razlikujejo med domačimi in tujimi gosti, priljubljen je obisk Ljubljanskega gradu (tematski vodeni ogled Ljubljanskega gradu, imenovan Časovni stroj) in vožnje s turističnimi ladjicami. Tujim gostom so zanimivi tudi muzeji in galerije, po čemer povpraševanja pri domačih gostih informatorji ne opažajo," nam je pojasnila direktorica Turizma Ljubljana, Petra Stušek.

V Turizmu Ljubljana izpostavljajo, da so v letošnjem letu na Ljubljanskem gradu za obiskovalce odprli Lutkovni muzej, ki je zelo priljubljen med tujimi gosti, predvsem med družinami. "Zelo zanimiva jim je tudi prenovljena Špica, ki je ravno dovolj odmaknjena od mestnega vrveža v centru, da lahko gostje tam uživajo ob Ljubljanici in organiziranih plesnih večerih," dodaja Stuškova.

ljubljana  | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pestra ponudba za družine z otroki

Gostje, ki Ljubljano obiščejo z  otroki, zelo radi obiščejo Minicity (otroško mesto v nakupovalnem središču), Hišo Eksperimentov, Živalski vrt, Lutkovni muzej. "V Turizmu Ljubljana smo letos gostom začeli nuditi tudi dve novi doživljajski vodenji – Kulinarični ogled Okusi Ljubljane in Spoznajte Ljubljano na segwayju, ki sta bili zelo dobro sprejeti," še dodaja.

Komentarjev 1
  • dragec 07:35 24.avgust 2015.

    Bravo Zoki, ti si tem mestu dal dušo