Slovenija
55 ogledov

Znana imena sodnikov za najhujše primere

"Ni dobro, da ustavno sodišče posega v zakonodajno oblast in odloča, kateri refe Žurnal24 main
Uradno: dobili smo specializirane oddelke za najzahtevnejše zadeve kriminala. Znana so imena sodnikov na ljubljanskem oddelku.

Na okrožnih sodiščih v Celju, Kopru, Ljubljani in Mariboru so danes tudi uradno ustanovili specializirane oddelke za najzahtevnejše zadeve organiziranega in gospodarskega kriminala.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so že objavili seznam sodnikov, ki so na njihovem sodišču razporejeni v specializirani oddelek. To so Gorazd Fabjančič, Dejana Fekonja, Alenka Gregorc Puš, Lea Habjanič, Vladislava Lunder, Mateja Lužovec, Marjutka Paškulin, Srečko Škerbec in Mojca Zalar Kocjančič. V Celju in Kopru bodo v specializirane oddelke razporejeni po trije sodniki, v Mariboru pa sedem.

Spremenjen tudi sodni red

Istočasno je začel veljati tudi spremenjen sodni red, ki naj bi prispeval k hitrejšim postopkom, večji preglednosti vpisnikov in strokovni usposobljenosti zaposlenih na sodiščih.

Poleg tega so vsa slovenska okrožna sodišča dobila direktorje, kot predvideva zakon o sodiščih. Minister za pravosodje Aleš Zalar je namreč včeraj za direktorico Okrožnega sodišča v Celju za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja imenoval Ksenijo Ručigaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.