Slovenija
64378 ogledov

Znani ginekolog kršil zdravniški kodeks, Poklukar ni odgovoren za smrt Katje

cepivo Johnson & Johnson Profimedia Za zaščito proti covidu-19 je potreben le en odmerek tega cepiva.
Stanko Pušenjak kodeks kršil, Poklukar ne.

Stanko Pušenjak, specialist ginekologije in porodništva, je kršil kodeks zdravniške etike, je ugotovil Odbor za pravno-etična vprašanja  Zdravniške zbornice. 

Vladne ukrepe primerjal s holokavstom

mag. Stanko Pušenjak | Avtor: neocelica neocelica
Ginekolog je kodeks kršil z objavami na družbenem omrežju Facebook, povezanimi z ukrepi zoper epidemijo Covid-19. Pušenjak je na socialnem omrežju objavil trditev, da ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe SARS-CoV-2, nimajo strokovne in znanstvene podlage ter niso namenjeni varovanju zdravja ljudi, temveč le preizkušanju njihove ubogljivosti in upogljivosti, je ugotovil odbor. Pušenjak je ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe je primerjal z razmerami v nacistični Nemčiji, ki so privedle do holokavsta.

Pušenjak je tako kršil 61. člen in 38. člen Kodeksa zdravniške etike in ni upošteval Smernic za ravnanje zdravnikov in zobozdravnikov na socialnih omrežjih, so sporočili z Zdravniške zbornice Slovenije. Pušenjak je tako sedmi zdravnik, pri katerem je odbor zdravniške zbornice ugotovil kršenje zdravniškega kodeksa. Zdravnikom so bila izrečena opozorila, več tukaj.

Trdil tudi, da cepljenje povzroča neplodnost

Pušenjak, ki je tudi član gibanja Resni.ca, ki ga vodi Zoran Stevanovič, organizator množičnih protestov proti vladnim ukrepom, je javnost razburil že z izjavo, da bi cepljenje lahko pri dveh tretjinah žensk povzročilo neplodnost. Pušenjak se je zaradi v začetku decembra lani, javno opravičil, za naš portal pa je pojasnil, da je v svojem odgovoru na Facebooku zamešal dve različni pojmovanji izraza sterilnost. Več tukaj. 

Poklukar opran odgovornosti za smrt Katje

Vlada RS Janez Poklukar | Avtor: Vlada RS Vlada RS
Zdravniška zbornica pa je krivde oprala aktualnega ministra za zdravje Janeza Poklukarja. Časopis Dnevnik je namreč ZZS v presojo pobudo, ali je bilo ravnanje ministra Janeza Poklukarja v zadevi Janssen v skladu s kodeksom zdravniške etike. Gre za odlok, ki je omogočil, da pogoj cepljenosti takoj izpolni vsak, ki je polno cepljen, že po prvem odmerku pa je bil pogoj cepljenja izpolnjen pri vektorskem cepivu Janssen.

Uveljavitev odloka je sprožila veliko povpraševanje po tem cepivu, v nasprotju z drugimi državami pa starostne omejitve za cepljenje s tem cepivom v Sloveniji ni bilo. Po smrti 20-letne Katje pa je vlada cepljenje s tem cepivom ustavila, mogoče je le še s pisnim soglasjem. 

Kot so za Dnevnik pojasnili na ZZS, Poklukar ni kršil kodeksa zdravniške etike, saj odloka, ki je omogočil, da pogoj cepljenosti takoj izpolni vsak, ki je polno cepljen, ni sprejel on, pač pa vlada. 

Komentarjev 28
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:31 28.januar 2022.

    Dvojna merila, ki jih opredeljuje strankarska pripadnost. Ta vlada je nacionalna sramota in vsi po vrsti bi morali odgovarjati za umazanije, ki jih počnejo. Ker pa za naše elite zakoni ne veljajo enako kot za navadne smrtnike in vse tiste, ...prikaži več ki opozarjajo na napake in kršitve vladajočih, je Slovenija v takem dip shit- u kakršnem je.

  • Tupamaros 19:26 28.januar 2022.

    Hahaha, dovolj je bedakov za komentiranje.

  • david193 18:51 28.januar 2022.

    Počasi ko boste razjezili taprave ljudi, bodo privrele na dan vse umazanije ki se dogajajo, potem bo pa en kup sprenevedanja in obtoževanj kdo je kaj za j... Vse ob svojem času.